Firmware update voor de slimme stekker

Beschikbaar vanaf 11 juni 2019
Je krijgt in de KPN SmartLife-app bericht zodra de update voor jou beschikbaar is. We adviseren je om de update uit te voeren wanneer je thuis bent.
×

De firmware update verbetert de verbinding tussen de draadloze sensoren en de slimme stekkers van KPN. Hierdoor zijn deze apparaten beter bereikbaar en worden eventuele batterijen minder zwaar belast.

Bekijk hieronder de stappen voor het updaten van de firmware en oplossingen bij problemen. Lukt het updaten niet? Controleer eerst of de slimme stekker maximaal 3 meter van de KPN SmartLife Box is geplaatst. Na de update kan de slimme stekker weer op de normale plek geplaatst worden.

KPN SmartLife Slimme stekker

Stappenplan

In de KPN SmartLife-app verschijnt de melding 'Update beschikbaar'. Kies 'Update laten zien'. Kies 'Bijwerken' om het updateproces te starten.

 • Er kan 1 slimme stekker tegelijk geüpdatet worden. Update de volgende slimme stekker nadat de update van de vorige gereed is.
 • Advies: Sluit de slimme stekker aan op een stopcontact dat zich dicht bij de KPN SmartLife Box bevindt (maximaal 3 meter).
 • Verwijder de slimme stekker niet uit het stopcontact tijdens het updaten.
 • Het updateproces duurt tussen 20 en 60 minuten.
 • Het updateproces is klaar wanneer het rode lampje op de slimme stekker gedurende 1 minuut niet meer knippert.

Problemen oplossen

Geeft de KPN SmartLife-app na 60 minuten aan dat:

 • de slimme stekker 'Niet bereikbaar' is? Haal de slimme stekker uit het stopcontact, wacht 10 seconden en stop de slimme stekker weer in het stopcontact. Hiermee wordt er opnieuw verbinding gemaakt en moet de slimme stekker weer werken.
 • het updateproces nog bezig is of de melding "Wachten om de update te starten ..."? Haal de slimme stekker uit het stopcontact, wacht 10 seconden en stop de slimme stekker weer in het stopcontact. Klik op Instellingen, Apparaten, de betreffende ruimte, de betreffende slimme stekker. Klik bovenaan het scherm op 'Update beschikbaar', 'Update laten zien' en dan op 'Bijwerken'.

Werkt de de update na 2 pogingen niet? Controleer eerst of de slimme stekker maximaal 3 meter van de KPN SmartLife Box is geplaatst. Herstart de KPN SmartLife Box door de stroomstekker van de Box 10 seconden uit het stopcontact te halen en deze daarna weer terug te plaatsten. Wacht ongeveer 30 minuten zodat de Box volledig is opgestart. Doorloop het stappenplan opnieuw.

Veelgestelde vragen

 • Welke versie van de firmware moet de slimme stekker na de update hebben?
  Na de update heeft de slimme stekker firmware versie 42 of 48
 • Hoe controleer ik de versie van de firmware?
  Open de KPN SmartLife-app, open het menu, kies vervolgens Instellingen, Apparaten, de betreffende ruimte, de betreffende slimme stekker. Kies Apparaat info. De huidige firmware versie is hier te vinden.
 • Kan ik meerdere slimme stekkers gelijktijdig updaten?
  Nee, er kan 1 slimme stekker per keer geüpdatet worden. Na het afronden van een update kan de volgende slimme stekker geüpdatet worden.