Wat doen Scenes

  • Schakel meerdere apparaten in 1 keer in- of uit
  • Zet de verlichting in een 1 keer in je favoriete filmstand
  • Schakel makkelijk tussen verschillende instellingen

Hoe maak ik een scene


1. Als je een nieuwe scene wilt maken, klik je op het + -teken rechtsboven. Als je een bestaande scène wilt bewerken, klik je op de scène.


2. Je krijgt per ruimtes de apparaten te zien. Selecteer 1 of meerdere apparaten door op het rondje achter het apparaat klikken. Er verschijnt een vinkje in het rondje.

3. In de apparaatselectie kunnen de instellingen van de apparaten direct worden aangepast, door op het linkergedeelte van de apparaattegel te klikken.


4. De detailweergave van het apparaat wordt geopend. Wanneer je de configuratie hebt voltooid, tik je op de vink in de rechterbovenhoek.

5. Tik op het vinkje in de rechterbovenhoek wanneer je de gewenste apparaten / actoren hebt geselecteerd.

6. Klik op het icoon om deze naar wens aan te passen.


7. In ons voorbeeld hebben we een lamp gekozen omdat we dit voorbeeld willen gebruiken om een ​​scene met licht te laten zien.


8. Geef de nieuwe scene een naam, bijvoorbeeld 'Lichten'.

9. Onder "Scene toevoegen uit"> kun je de UIT-status activeren.


10. Tik op het vinkje rechtsboven.


De scene is nu opgeslagen

11. Als je op "UIT" of "AAN" klikt, wordt de bevestiging kort getoond. De bevestiging verdwijnt na een paar seconden.

Je kunt nu deze scene in- en uitschakelen via de app.

Tip: als je niet zeker weet of de scène aan of uit staat, controleer dan de actuele status van de apparaten in de app via Bediening. De actuele status van de apparaten wordt hier weergegeven. Je kunt de gewenste status ook gemakkelijk activeren door de betreffende scene nogmaals aan te zetten.

Handig om te weten

Heb je meerdere lampen met een Scene ingeschakeld en wil je 1 van deze lampen uit hebben? Zet deze lamp via Bediening uit.
  • De functie Scene vervangt de functie 'Handmatig Programma'. Zolang je een handmatig programma hebt ingesteld blijft deze bruikbaar in de app. Zodra je geen handmatig of automatisch programma meer hebt verdwijnt deze functie uit de app.
  • Met de functie Scene is het duidelijker of je de apparaten uit- of aanzet.

Problemen oplossen

  • Via de functie Bediening is te zien of een apparaat aanstaat.
  • Wil je alle apparaten van een Scene weer aan hebben dan klik je nogmaals op AAN bij de betreffende Scene.
  • Controleer of het apparaat in de Scene de juiste instelling heeft.
  • Onder 'SCENE AAN' stel je per apparaat in of deze in- of uitgeschakeld moet worden wanneer de Scene 'AAN' wordt gezet. Tik op de naam van het apparaat om de instelling aan te passen.
  • Onder 'SCENE UIT' stel je per apparaat in of deze in- of uitgeschakeld moet worden wanneer de Scene 'UIT' wordt gezet. Tik op de naam van het apparaat om de instelling aan te passen.

Vraag niet gevonden?