Draadloze verbindingen

Heb je een vraag over het installeren van draadloze verbindingen? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Het bereik van de apparaten ten opzichte van de SmartLife Box is in grote mate afhankelijk van de constructie van uw woning. De apparaten met batterijen hebben een bereik van 15 tot 20 meter (maximaal 30 meter in een “open veld”) en de slimme stekkers 20 tot 30 meter (maximaal 45 meter in een “open veld”). Mocht u beter bereik nodig hebben in bepaalde uithoeken van uw woning, probeer dan de SmartLife Box op een centrale plaats in uw woning te plaatsen of gebruik een slimme stekker om het signaal van de apparaten op batterij te versterken.
Het bereik van de apparaten ten opzichte van de SmartLife Box is in grote mate afhankelijk van de constructie van uw woning. In principe is het bereik in een eengezinswoning met twee verdiepingen tot 160 m² voldoende. Een slimme stekker kan binnenshuis gebruikt worden om het signaal van de apparaten op batterij te versterken.
Voor de beste gebruikerservaring adviseren we u een breedbandverbinding te gebruiken. De kwaliteit van de camerabeelden die u ziet wanneer u live meekijkt met de camera, zijn afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.
De SmartLife Box maakt verbinding met internet via een kabel naar uw modem. De camera kan via wifi worden aangesloten op de SmartLife Box, maar dit kan ook via een LAN-kabel. De SmartLife Box communiceert met de SmartLife-app via het internet. U kunt uw smartphone natuurlijk op wifi gebruiken, maar dat hoeft niet.
Gebruik van KPN SmartLife zal zeer beperkt capaciteit vragen van uw breedband verbinding, omdat de apparaten onderling geen gebruik maken van de breedbandverbinding. Enkel de camera maakt voor gebruik van het uploaden van camerabeelden en het live meekijken met de camera gebruik van uw internetverbinding. Wanneer u geen breedbandverbinding heeft, zal de kwaliteit van de camerabeelden die u ziet wanneer u live meekijkt met de camera niet optimaal zijn.
De SmartLife Box maakt verbinding met de SmartLife apparaten via het ZigBee-protocol. Dit is een draadloze verbinding, die door zijn betrouwbare, energiezuinige, beveiligde verbinding zeer geschikt is om in huis apparaten met elkaar te verbinden.
KPN SmartLife werkt met iedere breedband-internetverbinding. Deze hoeft niet van KPN te zijn. Je hoeft dus niet over te stappen naar internet van KPN om SmartLife te kunnen gebruiken.