Camera wordt niet gevonden

Als de camera niet gevonden wordt tijdens het toevoegen van de KPN SmartLife-app betekent dit meestal dat er geen netwerkverbinding is. Gebruik onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Stappen om D-Link camera te vinden in KPN SmartLife-app

 1. Zit er stroom op het gebruikte stopcontact?
 2. Brandt er op de voorkant een lampje? Het maakt niet uit welke kleur het lampje heeft of als deze knippert. Ga door naar stap 2 als dit het geval is.
 3. Als er geen lampje brandt terwijl de stroomstekker op een werkend stopcontact zit dan is de stroomkabel of de camera defect.
Neem dan contact op

Soms de camera al is toegevoegd aan de KPN SmartLife-app en komt deze terecht in 'Zonder ruimte'. Als dit het geval is dan kan het apparaat niet gevonden worden. Controleer daarom dus eerst via onderstaande stappen of dit het geval is.

 1. Log in op de KPN SmartLife-app

 2. Druk in de app linksboven op de 3 streepjes ☰

 3. Ga naar Instellingen en daarna naar Apparaten

 4. Controleer per ruimte of de camera al is toegevoegd. Kijk ook onder 'Zonder ruimte'

 5. Is de camera niet zichtbaar in een ruimte? Ga dan verder naar stap 3

Als bovenstaande stappen het probleem niet hebben verholpen dan gaat er iets mis bij het verbinden van decamera met het internet. Sluit de camera daarom (tijdelijk) bekabeld aan. Tijdens toevoegen van de camera aan de KPN SmartLife-app zal ook het draadloze netwerk worden ingesteld. De kabel kan daarna losgehaald worden, indien gewenst.

 1. Controleer of het internet werkt
 2. Sluit de camera met de bijgeleverd ethernetkabel aan op de Experiabox of modem. De poort van de Experiabox of modem die gebruikt dient te worden is (meestal) geel.
 3. Druk in de KPN SmartLife-app linksboven op de 3 streepjes ☰
 4. Klik in het menu op , vervolgens op en daarna het merk van het apparaat
 5. Selecteer het betreffende en volg de getoonde instructies om het apparaat toe te voegen
 6. Wordt de camera nog steeds niet gevonden?
Neem dan contact op