Veelgestelde vragen over de Smartlife Veilig installatie monteur

Heb je een vraag over de Smartlife Veilig installatie monteur? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.
Eerst zal de KPN-expert met u een ronde door de woning maken. Tijdens deze ronde zal hij samen met u bepalen wat de beste plaatsen zijn om de apparaten te bevestigen en op welke manier dit het meest wenselijk is. Vervolgens sluit de expert samen met u de apparaten aan op de SmartLife Box, zodat u ook weet hoe u later nieuwe apparaten kunt toevoegen. Ten slotte zal de expert met u door het gebruik van SmartLife heen lopen, door u te leren hoe de signalering, de Huisoppas en de zelf in te stellen programma's werken.
De duur van de installatie-afspraak is afhankelijk van het door jou aangeschafte pakket en de extra bijbestelde apparatuur. Wanneer je een pakket met camera of een extra camera heeft gekocht, dan zal een installatie maximaal 3 uur duren. In andere gevallen kan de installatie zal de installatieduur iets korter zijn.
Wanneer u het wachtwoord van uw draadloze netwerk niet weet, kunt u deze via uw computer of laptop opzoeken. Ga naar het icoontje voor Netwerk rechts onderin uw bureaublad. Klik daarop en klik vervolgens met de Rechtermuisknop op het netwerk dat u gebruikt en wilt verbinden met SmartLife. Kies vervolgens voorEigenschappen en op het tabblad Beveiliging voor het vinkje Toon Karakters. Nu wordt het wachtwoord van uw draadloze netwerk zichtbaar.

Alle apparaten, behalve de camera, kunnen zowel worden geschroefd als geplakt. Om duurzame bevestiging te garanderen, wordt echter in alle gevalenl montage door schroeven aangeraden. U bepaalt uiteindelijk zelf welke montage-wijze u prefereert.

De camera zal altijd worden geschroefd. De camera heeft stroom nodig. Als u de camera buiten gaat gebruiken, kan het nodig zijn, wanneer u buiten geen stroomaansluitpunt heeft om een gat in de buitenmuur te boren.

Binnen 2 werkdagen nadat u uw bestelling hebt geplaatst bij KPN SmartLife, neemt een KPN-expert telefonisch contact met u op om een installatie-afspraak in te plannen.
U kunt uw installatie-afspraak verzetten op hetexperteam.nl/smartlifeveilig/. Let wel op dat u dit uiterlijk 24 uur voor uw afspraak doet
  • U thuis een werkende internetverbinding heeft. Deze hoeft niet van KPN te zijn.
  • U uw KPN SmartLife inloggegevens paraat heeft
  • De KPN-expert makkelijk bij uw modem kan
  • Er een smartphone of tablet in uw huis aanwezig is met daarop de KPN SmartLife app gedownload: Om SmartLife op afstand te bedienen, heeft u een tablet of smartphone nodig (vanaf iOS versie 8.0 of Android versie 4.4)
  • De noodcontacten die u wilt opgeven al geïnformeerd zijn over wat er van hen verwacht wordt en dat u hun contactgegevens paraat heeft
  • In het geval dat er bij u een camera wordt geïnstalleerd, u ervoor zorgt dat er elektriciteit beschikbaar is op de plaats waar de camera geïnstalleerd dient te worden. Daarnaast heeft u de beveiligingssleutel van uw draadloze internet nodig
Het is zeker gewenst dat u zelf thuis bent bij de installatie. De KPN-expert zal samen met u bepalen waar de apparaten geïnstalleerd worden en of daarvoor geplakt, geschroefd of geboord gaat worden. Daarnaast zal de KPN-expert u op uw eigen smartphone of tablet laten zien hoe de beveiliging, de Huisoppas en de zelf in te stellen programma's werken, kortom: hoe u SmartLife Veilig kunt gebruiken.
Wanneer u niet thuis was op het moment van een installatie-afspraak, behoudt KPN SmartLife zich het recht voor om voorrijkosten bij u in rekening te brengen. Deze bedragen €45,-. De KPN-expert heeft een kaart voor u achtergelaten waarin hij u verzoekt om een nieuwe afspraak in te plannen. U kunt de nieuwe afspraak zelf inplannen via hetexperteam.nl/smartlifeveilig.
Mocht u, naast het basispakket, te veel apparaten hebben bijbesteld, dan kunt u deze altijd mee teruggeven aan de KPN-expert.