Een bewoonde indruk instellen met de Huisoppas

De Huisoppasfunctie in het kort

  • Maakt een bewoonde indruk wanneer je niet thuis bent
  • Schakelt slimme lampen op onregelmatige momenten aan en uit
  • Houdt rekening met de actuele zonsondergang en -opkomst

De basis

Met de Huisoppas maakt jouw huis altijd een bewoonde indruk. De huisoppasfunctie in de KPN SmartLife-app schakelt geselecteerde slimme lampen op onregelmatige momenten aan en uit waardoor het lijkt alsofje thuis bent. Dit gebeurt ongeveer 1 uur voor en na zonsondergang en -opkomst. Je kunt zelf aangeven welke slimme lampen en slimmestekkers met de Huisoppas aan en uit wilt zetten. De Huisoppas zorgt ervoor dat apparaten in één ruimte (bijvoorbeeld in de woonkamer) tegelijk aan- of uitgaan en dat gedurende de nacht alle geselecteerde apparaten uitgaan, net zoals je zelf doet als je thuis bent. De Huisoppas bepaalt zelf de tijden, het is niet mogelijk dit handmatig in te stellen of aan te passen.
Kies in het menu in de KPN SmartLife-app voor Huisoppas. Schakel hier de huisoppasfunctie aan. Daarna wordt de Huisoppas automatisch actief wanneer je de status Van huis aanzet in het startscherm van de app.

Meer mogelijkheden

De volgende type apparaten kunnen onderdeel gemaakt worden van de Huisoppas:

  • Lampen (Philips Hue / Osram)
  • Slimme stekkers
  • Luidsprekers

Handig om te weten

Je kunt de huisoppasfunctie gebruiken als je voor korte of langere tijd van huis bent. Met de huisoppasfunctie lijkt het alsof je altijd thuis bent, doordat de lampen aan en uit gaan tussen zonsondergang en zonsopkomst. Wanneer je de huisoppasfunctie eenmalig hebt geactiveerd, wordt de Huisoppas automatisch aangezet wanneer u de status Van Huis aanzet in het startscherm van de app.

KPN SmartLife Huisoppas

Vraag niet gevonden?