Verwarming

Heb je een vraag over de 'verwarmingsfunctie' in de KPN SmartLife-app? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Met de app kun je onder andere je thermostaat binnenshuis of buitenshuis bedienen. Je kunt verwarmingsschema's instellen of wijzigen.
Zorg ervoor dat je een internet verbinding hebt. Mocht de app buitenshuis niet werken, dan kan het zijn dat je tijdelijk geen verbinding heeft met het internet. Je zal dan een communicatie fout krijgen in de app. Probeer thuis de internetverbinding te herstellen.
Wanneer je wijzigingen doet verschijnt er rechts bovenin een vinkje wat je aan moet klikken om je wijzigingen op te slaan.
Je kunt de app downloaden opje smartphone of tablet via de Apple App Store (iOS) of Google Play Store (Android). Heb je al KPN SmartLife? Dan kun de thermostaat 'Anna' vanuit dezelfde app bedienen.
Heb je nog geen KPN SmartLife? Zoek dan in de stores op 'Anna'. Om de app te kunnen downloaden, heb je een tablet of smartphone nodig vanaf iOS versie 8.0 of Android versie 4.4.


Het kan zijn dat de slimme thermostaat geen stroom krijgt. Controleer of deze niet los zit op de bevestigingsplaat op de muur. Plaats de slimme thermostaat eventueel opnieuw op de bevestigingsplaat, er is een klik te horen wanneer deze goed geplaatst is. Wanneer de slimme thermostaat goed is aangesloten, zou het kunnen dat de Smile T niet aan het lichtnetwerk is aangesloten. Controleer de kabels van de Smile T en of de lampjes op de Smile T branden. De Smile T is tijdens de installatie door de monteur bij de CV-ketel geplaatst.
Dit kan te maken hebben met een gekozen verwarmingsmethode. Green crusader stookt minder hard en begint (in geval van schema) pas met stoken op het tijdstip dat een hogere temperatuur is ingesteld. Bij handbediende radiatorknoppen is tevens van belang dat deze voldoende open staan om warmwater in de radiator te krijgen.

Het wordt aangeraden om een verwarmingsschema in te stellen dat bij je huis past. Wanneer je het te warm of te koud vindt, kan je dit aanpassen. Wanneer je het schema op de Anna aanpast, zal dit na ongeveer 5 minuten overschreven worden.

Wanneer je de temperatuur op de Anna aanpast, zal deze weer overschreven worden bij het eerstvolgende schakelmoment van je verwarmingsschema.

De slimme thermostaat heeft enkele dagen tot een week nodig om te leren hoe snel je huis opwarmt en afkoelt. Je kunt de slimme thermostaat hierbij helpen door zoveel mogelijk informatie over jouw huis door te geven in de app. Hoe meer de slimme thermostaat van te voren weet, hoe sneller de slimme thermostaat precies weet hoe ze jouw huis zo efficiënt mogelijk kan opwarmen. Wil je dat het om 8 uur ‘s ochtends 19 graden is, dan zorgt de slimme thermostaat ervoor dat dit gebeurt.
Dit kan diverse oorzaken hebben; controleer de verwarmingsmethode, ingestelde schema’s of de ingestelde offset instellingen.
Er is een storing, controleer de internet verbindingen en herstart de Smile T (het apparaat dat bij uw CV-installatie is geplaatst) door deze uit en aan te zetten. Mocht dit niet werken, herstart dan de CV-ketel.
Er is een storing, controleer de internet verbindingen en herstart de Smile T (het apparaat dat bij uw CV-installatie is geplaatst) door deze uit en aan te zetten.
Log nu in met je Smile ID en vul vervolgens de gebruikersnaam “smile” en password (Smile ID) weer in . Ga vervolgens naar “Settings”, “Device Settings” en herkalibreer daar de proximity sensor.
Controleer de internet verbindingen en herstart de Smile T  (het apparaat dat bij uw CV-installatie is geplaatst) door deze uit en aan te zetten. Mocht dit niet helpen, neem dan contact op met de SmartLife klantenservice.

Met de Comfort-stand, is het altijd comfortabel warm op het moment dat je dat wilt. Staat in het schema dat het om 07:00 uur 20 ºC moet zijn, dan zorgt de Comfort-stand er voor dat het om 07:00 uur ook echt 20ºC is.

Heb je via het schema gekozen dat het om 07:00 uur 20ºC is, dan zorgt de Eco-stand er voor dat het om 7 uur bijna 20ºC is. Hierdoor hoeft je CV/installatie in de uren daarna minder vaak en hard te stoken. Zo bespaar je bijna ongemerkt.

Wanneer duurzaamheid belangrijk voor je is, selecteer je de Green Crusader-stand. Als je in het schema hebt ingesteld dat het om 07:00 uur 20ºC moet zijn binnen, dan zorgt deze stand er voor dat je CV/installatie pas om 07:00 uur begint met stoken.

Geofencing zorgt ervoor dat de verwarming automatisch terugschakelt indien niet binnen een straal van 100 meter van je woning bent. Dit wordt op dit moment nog niet ondersteund.

Uitgebreide handleiding

KPN SmartLife Comfort Slimme app Anna