Veelgestelde vragen over Smart Life Veilig programma's

Heb je een vraag over het gebruiken van de programma's van Smartlife Veilig? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Programma’s kunnen worden gebruikt om een selectie aan apparaten handmatig en eenvoudig met één druk op de knop in- of uit te schakelen met de afstandsbediening of via het startscherm van de KPN SmartLife app. Dit kan ook geautomatiseerd worden met de tijd- en/of gebeurtenisbediening. In dat geval komt zelfs de druk op de knop te vervallen.

Een programma met handmatige bediening kunt u gebruiken voor het gelijktijdig aan of uitzetten van een groep door u geselecteerde apparaten. Wilt u bijvoorbeeld wanneer u thuis komt alle lampen in de huiskamer en in de hal aanzetten, maak dan een programma waarmee dit met 1 druk op de knop van de afstandsbediening of via het startscherm van de app gebeurt.

Om een programma met handmatige bediening in te stellen, opent u in de KPN SmartLife app het menu Programma’s en drukt u op het +-teken. Geef het programma een naam en kies voor een passende afbeelding. Kies vervolgens welke apparaten u wilt toevoegen aan het programma. Nadat u bevestigd heeft dat u de gekozen apparaten met het programma wilt bedienen, kunt u het programma bewerken. Wanneer u het programma met een afstandsbediening wilt bedienen, selecteert u Handmatige bediening en kiest u vervolgens welke knop op uw de afstandsbediening u hiervoor wilt gebruiken. Volg hiervoor de instructie in de app.

Een programma met gebeurtenisbediening kunt u gebruiken voor het gelijktijdig aan of uitzetten van een groep door u geselecteerde apparaten bij een door u gewenste gebeurtenis. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat wanneer u 's nachts de deur van uw slaapkamer opent, er een lampje in de hal of in de badkamer aangaat en na bijvoorbeeld 5 minuten weer uitgaat.

Om een programma met gebeurtenisbediening in te stellen, opent u in de KPN SmartLife app het menu Programma’s en drukt u op het +-teken. Kies vervolgens welke apparaten u wilt toevoegen aan het programma. Nadat u bevestigd heeft dat u de gekozen apparaten met het programma wilt bedienen, kunt u het programma bewerken.

Kies daarna voor Automatisering toevoegen en activeer de instelling Automatisering door rechts bovenin het scherm het schuifje naar rechts te schuiven. Geef aan wanneer het programma actief moet zijn door Tijd toevoegen te kiezen. Als u het programma binnen de ingestelde periode alleen aan wilt laten gaan wanneer er een sensor beweging of het openen of sluiten van een deur waarneemt, kies dan voor Sensor toevoegen. Kies daar voor de gewenste sensoren die het programma kunnen activeren. U kunt hier ook aangeven na hoeveel tijd de met het programma bediende apparaten weer moeten uitschakelen. Bij Aanwezigheid toevoegen kunt u aangeven of het programma alleen actief hoeft te zijn als u tijdens de ingestelde tijdsperiode Thuis bent of ook wanneer u Van huis bent.

Open in de KPN SmartLife app het menu Programma’s en druk rechtsboven op de afbeelding van het potloodje. Selecteer hierna het programma dat u wilt bewerken.
Open in de KPN SmartLife app het menu Programma’s en druk rechtsboven in beeld op de afbeelding van het potloodje. Druk hierna op de Verwijderen-knop van het programma dat u wilt verwijderen.
Open in de KPN SmartLife app het menu Programma’s en druk rechtsboven op de afbeelding van het potloodje. Selecteer hierna het programma dat u wilt bewerken.
Als u een Philips Hue lamp wilt toevoegen via de KPN SmartLife app, dient u deze eerst via de Philips Hue App met de Hue bridge te verbinden. Daarna gaat u in de SmartLife app naar Instellingen en daar kiest u voor Apparaten toevoegen. Kies daar voor Philips. Selecteer vervolgens de lamp of bridge die u wilt toevoegen.