Veelgestelde vragen over de SmartLife Veilig mobiele surveillant

Heb je een vraag over de mobiele surveillant van Smart Life Veilig? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Een mobiele surveillant van Trigion zal desgewenst bij u aan huis komen na een alarmmelding. U moet hier via de meldkamer altijd vooraf toestemming voor geven. Ook de door u opgegeven noodcontacten kunnen toestemming geven voor opvolging door een mobiele surveillant.

Opvolging door een mobiele surveillant kost €20,- per incident. Bespreek vooraf met uw noodcontacten wanneer u opvolging door de mobiele surveillant wenst, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De mobiele surveillant is maximaal 30 minuten na toestemming bij uw adres.  

De mobiele surveillant zal bij uw woning onderzoek verrichten naar de oorzaak van het alarm. Indien nodig zal hij hulpverlenende instanties inschakelen. Daarnaast zal de surveillant helpen uw woning te beveiligen totdat er (tijdelijke) maatregelen zijn genomen. Hij biedt u de mogelijkheid om erkende herstelbedrijven in te schakelen voor het verrichten van nood herstelwerkzaamheden. De kosten voor de herstelwerkzaamheden zijn voor uw eigen rekening.
In het abonnement Meldkamer PLus hebt u de mogelijkheid om alarmopvolging door een mobiele surveillant te laten verzorgen. Wanneer u besluit een mobiele surveillant aan huis te laten komen na een alarm, wordt er op uw eerstvolgende maandfactuur €20,- per incident in rekening gebracht.