Veelgestelde vragen over SmartLife alarmering

Heb je een vraag over het gebruiken van SmartLife alamering? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

U kunt inloggen op MijnSmartLife. Daar kunt u kiezen bij Mijn beveiliging voor Noodcontacten beheren. Hier kunt u de naam, het e-mailadres en telefoonnummer van uw noodcontacten wijzigen, de volgorde van uw noodcontacten aanpassen en kiezen op welke wijze uw noodcontacten benaderd worden in het geval van een alarm. Daarnaast kunt u aangeven hoeveel wachttijd u wilt hebben tussen het benaderen van uw noodcontacten in het geval van een alarm.
Wanneer u zelf niet bereikbaar bent, krijgen uw noodcontacten een melding bij een alarm. Uw noodcontacten zijn gemachtigd om een alarm af te melden en beslissingen te nemen die financiële gevolgen hebben, zoals het goedkeuren van alarmopvolging door een mobiele surveillant en het laten uitvoeren van herstelwerkzaamheden wanneer dit nodig is om uw woning veilig achter te kunnen achterlaten. Laat uw noodcontacten weten wat uw wensen zijn, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

In MijnSmartLife kun je bij Mijn beveiliging de Noodcontacten beheren. Hier kun je voor jouw noodcontacten aangeven op welke wijze zij benaderd moeten worden in het geval van een alarm.

 • Bij telefonisch contact zullen je noodcontacten telefonisch op de hoogte gebracht worden van een alarmmelding bij je thuis. Zij kunnen het alarm ook telefonisch afmelden.
 • Bij sms zullen je noodcontacten per sms op de hoogte gebracht worden van een alarmmelding bij je thuis. Zij kunnen het alarm ook via sms afmelden.
 • Bij e-mail zullen je noodcontacten na een alarm een e-mail ontvangen. Afmelding van het alarm is mogelijk door gebruik te maken van de link in de e-mail.

  Wanneer er in uw woning een onverwachte beweging wordt gedetecteerd, krijgt u hiervan een melding in de KPN SmartLife app. Thuis gaat de alarmsirene gedurende 60 seconden af en de camera neemt gedurende 60 seconden op.

  U kunt via de alarmmelding in de app aangeven dat het om een vals alarm gaat. De signalering blijft dan actief, maar de alarmsirene wordt uitgeschakeld en de camera-opname wordt gestopt.

  Indien u niet aangeeft dat het om een valse melding gaat, zullen uw contactpersonen worden geïnformeerd in de door u ingestelde volgorde. Wanneer u voor abonnement Standaard heeft gekozen, wordt u hierna door de bemande meldkamer van Trigion gebeld. U bepaalt zelf of u wilt dat er een mobiele surveillant naar uw woning komt.

  Verifieer of u uw smartphone juist heeft ingesteld voor het ontvangen van push-notificaties door de KPN SmartLife app. Pas eventueel uw instellingen aan om er zeker van te zijn dat u alarmmeldingen middels push-notificatie kunt ontvangen.

  Indien het alarm op een ongewenst moment afgaat staat mogelijk de geautomatiseerde planning voor de aanwezigheidsoptie aan. Hoe u dit controleert leest u hieronder.

  Hiervoor gaat u in de KPN SmartLife app in het menu naar Instellingen en kies voor Aanwezigheidsopties. Selecteer vervolgens Van huis. Onder het onderdeelAutomatisering kunt u zien of Geautomatiseerde planning aan of uit staat.

  Wanneer de geautomatiseerde planning aan staat, zal de status ‘Van huis’ op het ingestelde tijdslot of de meerdere ingestelde tijdsloten geactiveerd en gedeactiveerd worden. Met het activeren van de status ‘Van huis’ wordt het alarm aangezet.

  Schakel de geautomatiseerde planning uit of pas de ingestelde tijdsloten aan om te voorkomen dat het alarm ongewenst afgaat.

  Mocht het probleem aanhouden, neemt u dan contact op met onze Klantenservice. Ons telefoonnummer vind u op de Service & Contact pagina.

  Wanneer uw SmartLife Box niet bereikt kan worden, bijvoorbeeld door een stroom of internet storing, krijgt u hiervan een melding in uw app. U kunt nu zelf actie ondernemen om de verstoring te verhelpen.
  U kunt inloggen op MijnSmartLife. Daar kunt u kiezen bij Mijn beveiliging voor Alarmhistorie. Hier ziet u wanneer er alarmen hebben plaatsgevonden en welke opvolging er is geweest.
  In het geval van een alarm worden u en tot 5 door u aangemaakte noodcontacten benaderd in de door u gewenste volgorde. Een noodcontact kan wanneer hij telefonisch wordt benaderd het alarm afmelden. Wanneer hij dit niet doet, wordt de volgende noodcontact in uw lijst benaderd.
  Wanneer u abonnement Meldkamer Plus hebt, wordt wanneer geen van uw noodcontacten het alarm afmeldt, de bemande meldkamer ingeschakeld. De bemande meldkamer belt opnieuw de noodcontacten in de door u gewenste volgorde. Bij telefonisch contact tussen de bemande meldkamer en u of uw noodcontacten kunt u aangeven of u wilt dat een mobiele surveillant bij uw woning polshoogte komt nemen.