Noodcontacten instellen en melding testen

Met een Meldkamer of Meldkamer Plus abonnement ontvang je bij alarm een melding via de SmartLife-app op je tablet of smartphone. Je kunt daarnaast maximaal 5 personen instellen die een melding kunnen ontvangen via een spraakbericht, Sms of e-mail.

Om te controleren of de noodcontacten een melding ontvangen kun je een alarm forceren. De actieve noodcontacten zullen dan via de actief ingestelde contactgegevens (voor spraakberichten, Sms en/of e-mail) een melding ontvangen.

Om noodcontacten de eerste keer in te stellen is het serienummer van de Smartlife Box nodig. Het serienummer is te vinden op de achterkant van de SmartLife Box (Serial no. (SN)).

 1. Open de SmartLife-app en druk linksboven op de 3 streepjes ☰
 2. Selecteer onder opties Meldkamer
 3. Selecteer Beheer noodcontacten
 4. Druk rechtsboven op het tandwieltje, vul hier het serienummer van de SmartLife Box in. Het serienummer is hoofdletter gevoelig. Wanneer er al een serienummer staat controleer deze dan met de SmartLife Box en pas het serienummer zonodig aan. Druk op Gereed
 5. Selecteer een van de 5 noodcontactvelden voor het invullen, controleren of wijzigen van de noodcontactgegevens
 6. Vul de gegevens in van het noodcontact. Alleen actief ingestelde contactgegevens worden gebruikt voor het versturen van een melding. Activeer de contactgegevens door het vakje Actief aan te vinken. Klik op gereed
 7. Een noodcontact moet onder Actieve noodcontacten staan om een melding te kunnen ontvangen*. Om een noodcontact als Actief of Inactief in te stellen druk je op Volgorde bewerken . Druk vervolgens op de 3 streepjes achter het noodcontact en sleep deze naar boven of beneden om de volgorde aan te passen en de noodcontact als Actief of Inactief in te stellen. Druk op Gereed wanneer alle noodcontacten goed zijn ingesteld*Uit voorzorg wordt bij een Meldkamer Plus abonnement ook de inactieve noodcontacten gebeld wanneer niemand van de actieve noodcontacten bereikt kunnen worden.
 8. Controleer of de instellingen correct zijn opgeslagen. Druk op een noodcontact, controleer de gegeven en druk daarna op Gereed. Herhaal deze stap desgewenst voor andere noodcontacten
 1. Om de noodcontacten te testen zal er een alarm geforceerd moeten worden. Zet in het beginscherm van de SmartLife-app de status op Van Huis zodra de waarschuwingen 'Beweging gedecteerd' niet meer worden getoond. Afhankelijk van de ingestelde vertraging voor het actief maken van de beveiliging (0 - 180 seconden) open je na deze tijd een deur of raam met sensor of zorg je voor het detecteren van beweging via een bewegingssensor.
 2. De SmartLife-app zal een alarm melding tonen. Zet het alarm niet uit maar wacht tot de ingestelde noodcontacten een melding ontvangen.
 3. Afhankelijk van de instelling ontvangt de eerste noodcontact een telefoonoproep, een Sms en/of een e-mail bericht. De noodcontacten ontvangen in de ingestelde volgorde een melding.
 4. Wanneer Meldkamer Plus actief is dan zal bij het negeren van de eerste telefoonoproep bij alle noodcontacten na minimaal 1 minuut de bemande meldkamer contact opnemen met de als eerst ingestelde noodcontact.
 5. Geef de medewerkeer van Trigion aan dat het om een vals alarm gaatWanneer niet alle noodcontacten een melding ontvangen op de gewenste manier controleer dan of het noodcontact actief is, de contactgegevens als actief zijn aangevinkt en de wachttijd tot een eerstvolgende noodcontact geinformeerd wordt ingesteld staat op 0 minuten.

Handig om te weten

Wanneer je zelf niet bereikbaar bent, krijgen de noodcontacten een melding bij een alarm. De noodcontacten zijn gemachtigd om een alarm af te melden. Bij een abonnement op Meldkamer Plus zijn de noodcontacten tevens gemachtigd beslissingen te nemen die financiële gevolgen hebben, zoals het goedkeuren van alarmopvolging door een mobiele surveillant en het laten uitvoeren van herstelwerkzaamheden wanneer dit nodig is om je woning veilig achter te kunnen laten.

Laat je noodcontacten weten wat jouw wensen zijn, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer er in je woning een onverwachte beweging wordt gedetecteerd, krijg je hiervan een melding in de SmartLife-app. Thuis gaat, indien aanwezig, de alarmsirene (slimme rookmelder) gedurende 60 seconden af en de camera neemt gedurende 60 seconden op. Je kunt via de alarmmelding in de app aangeven dat het om een vals alarm gaat. De signalering blijft dan actief, maar de alarmsirene wordt uitgeschakeld en de camera-opname wordt gestopt. Indien je niet aangeeft dat het om een valse melding gaat, zullen de contactpersonen worden geïnformeerd in de door jou ingestelde volgorde. Wanneer je voor abonnement Meldkamer Plus hebt gekozen, wordt je hierna door de bemande meldkamer van Trigion gebeld. Je bepaalt zelf of je wilt dat er een mobiele surveillant naar jouw woning komt.

 • Bij telefonisch contact zullen je noodcontacten telefonisch op de hoogte gebracht worden van een alarmmelding bij je thuis. Zij kunnen het alarm ook telefonisch afmelden.
 • Bij sms zullen je noodcontacten per sms op de hoogte gebracht worden van een alarmmelding bij je thuis. Zij kunnen het alarm ook via sms afmelden.
 • Bij e-mail zullen je noodcontacten na een alarm een e-mail ontvangen. Afmelding van het alarm is mogelijk door gebruik te maken van de link in de e-mail.