Beveiliging

De mogelijkheden van Beveiliging

  • Geeft een alarm of waarschuwing wanneer een sensor getriggerd wordt
  • Werkt met een zone voor alarm- en een zone voor waarschuwingsmeldingen
  • Kan optioneel gekoppeld worden aan de Meldkamer-functie

De basis

Om signalering in te stellen, kies je in het menu van de KPN SmartLife-app voor Beveiliging. Selecteer actieve apparaten onder Alarm en Waarschuwing. Actieve apparaten worden bij een alarmmelding ingeschakeld.

Om de beveiligingsinstellingen te bewerken, klik je op het tandwiel-icoontje rechtsboven in het scherm. Ga naar bewerken en selecteer hier de ruimtes voor een Alarmzone of Waarschuwingszone. Selecteer een ruimte en klik aan welke sensoren het alarm af moeten laten gaan. Je kunt een ruimte verplaatsen tussen de zones door op het rechter pijltje te drukken.

Bij beveiliging stel je een vertraging in voor het inschakelen van de signalering. Hiermee kun je een activatievertraging van 0 tot 180 seconden instellen voor de signalering, zodat je rustig de woning kunt verlaten.

Bij actief apparaat stel je een vertraging in voor het activeren van de apparaten. Dit zorgt er voor dat bij een alarmmelding de ingestelde apparaten (bijv. sirene, camera, lamp) met een vertraging worden geactiveerd. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld thuis komt en het alarm vergeet uit te zetten, de sirene zal dan niet direct af gaan.

Kies voor Afstandsbediening toevoegen om een afstandsbediening te kiezen waarmee je de signalering wilt bedienen.

Je zet het signaleringssysteem aan en uit in het startscherm van de KPN SmartLife-app. Dit doe je door in het startscherm van de app middels de schuif, de status van Thuis naar Van huis te veranderen. Hiermee wordt de 'Van huis' status actief.

Het is ook mogelijk om alleen het signaleringssysteem aan te zetten. Klik hiervoor op het alarmklokje. De beveiliging wordt dan aangezet en het 'Thuis' profiel wordt dan actief.

Meer mogelijkheden

Net als de rookmelder met alarmsirene, zijn de Philips Hue lampen bij het instellen van een alarm via de KPN SmartLife-app ook als apparaat te selecteren. Dit betekent dat je naast geluidssignalen ook met rood licht kunt laten zien dat er een alarm afgaat in de woning.

  • Zorg dat de Hue lampen zijn gekoppeld met de KPN SmartLife-app
  • Selecteer Lampen bij Profiel 'Van huis' en Profiel 'Thuis'

Handig om te weten

Alarm zorgt bij een detectie voor het activeren van het alarm inclusief melding naar de noodcontacten, meldkamer en een push-notificatie op de KPN SmartLife-app. Dit werkt alleen bij een abonnement op Meldkamer of Meldkamer Plus.

Waarschuwing zorgt bij een detectie voor alleen een push-notificatie in de KPN SmartLife-app zonder dat de noodcontacten en meldkamer worden benaderd.

In de KPN SmartLife-app worden deze twee typen alarmen 'Profielen' genoemd. Om deze in stellen kies je in het menu van de KPN SmartLife-app voor Beveiliging en vervolgens klik je op het Profiel wat je wilt bewerken.

Problemen oplossen

Wanneer je de signalering aanzet, wordt deze - afhankelijk van de ingestelde activatievertraging - tussen 0 en 180 seconden actief. Wanneer de signalering met een vertraging wordt geactiveerd en de signalering dus nog niet actief is, kun je rustig je woning verlaten of de signalering weer uitzetten.

Als een sensor beweging detecteert terwijl de signalering actief is, zal er onmiddellijk een alarmmelding plaatsvinden. Afhankelijk van de ingestelde vertraging gaat tussen 0 en 60 seconden de alarmsirene af, waarbij de camera start met opnemen. Via de app kun je de signalering uitschakelen.