App gebruiken

Klik op het app onderdeel waar je een vraag over hebt en bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Meest gestelde vragen

Met de KPN SmartLife-app schakel je je signalering in en uit, waar en wanneer je maar wilt. Als er thuis onverhoopt iets aan de hand is, ontvang je direct een melding. Ook kun je gekoppelde apparaten bedienen via de app, zoals (Philips Hue) lampen.

De KPN SmartLife-app wordt regelmatig verbeterd en uitgebreid. Met de laatste versie van de app (v4.3) kun je naast bovenstaande basisfuncties nu ook:

  • Zone's instellen
  • Muziek en geluid toevoegen in de Huisoppas en programma's
  • De Huisoppas bereiken direct vanuit het hoofdmenu
  • Het alarm vanaf de startpagina inschakelen, ook als je thuis bent
  • Programma's automatisch aansturen op zonsopkomst of zonsondergang
  • Pushberichten ontvangen bij het in- en uitschakelen van het alarm
  • Basisinstellingen van de KPN SmartLife Box bereiken
De KPN SmartLife-app wordt regelmatig verbeterd en uitgebreid. Voor een optimale SmartLife ervaring, raden we je aan altijd gebruik te maken van de laatste versie. Dit is momenteel versie 4.3
U zet uw signaleringssysteem aan en uit in het startscherm van de KPN SmartLife app. Dit doet u door in het startscherm van de app middels de schuif, de status van Thuis naar Van huis te veranderen. U dient hiervoor eenmalig uw beveiliging in te stellen via Instellingen en Beveiliging. Daar kunt door de schuif in dit scherm naar rechts te verplaatsen de Beveiliging aan zetten. Ook kunt u hier instellen welke apparaten u wilt gebruiken in de signalering, of u de sirenes, lichten en camera wilt activeren op het moment van een alarm.

Ga in de KPN SmartLife app in het menu naar Bediening. Hier ziet u de ruimtes die u heeft aangemaakt en de apparaten die u aan deze ruimtes heeft toegewezen. U ziet hier in welke staat het apparaat zich bevindt, bijvoorbeeld open of dicht voor een deur-/raamsensor of aan of uit voor een slimme stekker.

Met behulp van de knop rechtsboven kunt u direct wisselen tussen Bediening en Startscherm.