De mogelijkheden van Beveiliging

 • Geeft een alarm of waarschuwing wanneer een sensor getriggerd wordt
 • Werkt met een zone voor alarm- en een zone voor waarschuwingsmeldingen
 • Kan optioneel gekoppeld worden aan de Meldkamer-functie

Hoe stel ik de beveiling in

Om signalering in te stellen, kies je in het menu van de KPN SmartLife-app voor Beveiliging. Selecteer actieve apparaten onder Alarm en Waarschuwing. Actieve apparaten worden bij een alarmmelding ingeschakeld.

Om de beveiligingsinstellingen te bewerken, klik je op het tandwiel-icoontje rechtsboven in het scherm. Ga naar bewerken en selecteer hier de ruimtes voor een Alarmzone of Waarschuwingszone. Selecteer een ruimte en klik aan welke sensoren het alarm af moeten laten gaan. Je kunt een ruimte verplaatsen tussen de zones door op het rechter pijltje te drukken.

Bij beveiliging stel je een vertraging in voor het inschakelen van de signalering. Hiermee kun je een activatievertraging van 0 tot 180 seconden instellen voor de signalering, zodat je rustig de woning kunt verlaten.

Bij actief apparaat stel je een vertraging in voor het activeren van de apparaten. Dit zorgt er voor dat bij een alarmmelding de ingestelde apparaten (bijv. sirene, camera, lamp) met een vertraging worden geactiveerd. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld thuis komt en het alarm vergeet uit te zetten, de sirene zal dan niet direct af gaan.

Kies voor Afstandsbediening toevoegen om een afstandsbediening te kiezen waarmee je de signalering wilt bedienen.

Je zet het signaleringssysteem aan en uit in het startscherm van de KPN SmartLife-app. Dit doe je door in het startscherm van de app middels de schuif, de status van Thuis naar Van huis te veranderen. Hiermee wordt de 'Van huis' status actief.

Het is ook mogelijk om alleen het signaleringssysteem aan te zetten. Klik hiervoor op het alarmklokje. De beveiliging wordt dan aangezet en het 'Thuis' profiel wordt dan actief.

Extra apparaten gebruiken in de beveiliging

Net als de rookmelder met alarmsirene, zijn de Philips Hue lampen bij het instellen van een alarm via de KPN SmartLife-app ook als apparaat te selecteren. Dit betekent dat je naast geluidssignalen ook met rood licht kunt laten zien dat er een alarm afgaat in de woning.

 • Zorg dat de Hue lampen zijn gekoppeld met de KPN SmartLife-app
 • Selecteer Lampen bij Profiel 'Van huis' en Profiel 'Thuis'

De KPN SmartLife afstandsbediening heeft 4 knoppen. Hierdoor is het mogelijk om met een afstandsbediening de beveiliging in- of uit te schakelen en de status 'Van huis' en 'Thuis' bedienen.

De beveiliging bedienen met de afstandsbediening

 1. Open het menu en kies Beveiliging
 2. Druk rechtsboven op het tandwiel
 3. Kies Afstandsbediening toevoegen en volg de stappen in de KPN SmartLife-app

De status 'Van huis' of 'Thuis' wijzigen met de afstandsbediening

 1. Open het menu en kies Instellingen
 2. Kies THUIS of Van Huis, afhankelijk aan welke functie je de knop op de afstandsbediening wilt toekennen
 3. Is er nog geen afstandsbediening toegekend? Kies Verdere controle en volg de stappen in de KPN SmartLife-app. Is er een afstandsbediening toegekend en wil je er nog tweede afstandsbediening instellen? Kies dan Wijzig en druk daarna op '+' rechtsboven. Volg de stappen in de KPN SmartLife-app

Veelgestelde vragen

Alarm zorgt bij een detectie voor het activeren van het alarm inclusief melding naar de noodcontacten, meldkamer en een push-notificatie op de KPN SmartLife-app. Dit werkt alleen bij een abonnement op Meldkamer of Meldkamer Plus.

Waarschuwing zorgt bij een detectie voor alleen een push-notificatie in de KPN SmartLife-app zonder dat de noodcontacten en meldkamer worden benaderd.

In de KPN SmartLife-app worden deze twee typen alarmen 'Profielen' genoemd. Om deze in stellen kies je in het menu van de KPN SmartLife-app voor Beveiliging en vervolgens klik je op het Profiel wat je wilt bewerken.

Bij KPN SmartLife kan je je abonnement uitbreiden met de optie Meldkamer.

Problemen oplossen

Wanneer je de signalering aanzet, wordt deze - afhankelijk van de ingestelde activatievertraging - tussen 0 en 180 seconden actief. Wanneer de signalering met een vertraging wordt geactiveerd en de signalering dus nog niet actief is, kun je rustig je woning verlaten of de signalering weer uitzetten.

Als een sensor beweging detecteert terwijl de signalering actief is, zal er onmiddellijk een alarmmelding plaatsvinden. Afhankelijk van de ingestelde vertraging gaat tussen 0 en 60 seconden de alarmsirene af, waarbij de camera start met opnemen. Via de app kun je de signalering uitschakelen.

De sensor(en) die het alarm triggeren staan in de waarschuwingszone. Doorloop deze stappen om dit aan te passen:

 1. Druk in de app linksboven op de 3 streepjes ☰
 2. Kies Beveiliging
 3. Kies het Profiel 'Van huis' of Profiel 'Thuis'
 4. Kies bovenaan Bewerken
 5. Door middel van het pijltje achter de naam van de ruimte kan je deze verplaatsen van waarschuwingszone naar alarmzone en andersom. Eventueel kun je hier ook sensoren uitschakelen, zodat ze helemaal niets detecteren.
 6. Als de kamers in de juiste alarmzone staan, kies het vinkje rechtsboven om de wijzigingen op te slaan

Vraag niet gevonden?