Deur- /raamsensor

Een sensor geeft een signaal zodra deuren en/of ramen open of dicht gaan.

De voordelen van de deur-/raamsensor

 • Een melding zodra deuren of ramen open gaan
 • Inzicht per raam of deur
 • Werkt met andere producten van KPN SmartLife
sensoren voor ramen en deuren
€ 30,-
Bestellen
Via de KPN webshop apparatuur voor thuis.

De deur-/raamsensor gebruiken

Deze sensor geeft je een melding zodra deuren of ramen opengaan. Je koppelt het apparaat ook aan andere producten van KPN SmartLife. Bijvoorbeeld de slimme stekker. Hiermee zorg je dat het licht aangaat als de deur open gaat. Je kunt zelfs bepaalde tijden instellen, zodat het licht alleen aangaat na zonsondergang.

Technische specificaties

 • Afmetingen: 85 x 24,6 x 19,5 mm
 • Batterij: CR2 Lithium 3 volt (1x)
 • Bedrijfstemperatuur: -10 tot + 50 graden celsius
 • Vochigheid: Maximaal 85%
 • Draadloze standaard: ZigBee HA 1.2-2.4 GHz
 • Bereik: 15-20 meter

Veelgestelde vragen

De levensduur van de batterij bedraagt ongeveer 2 jaar en is afhankelijk van een aantal omstandigheden.

De levensduur is gebaseerd op 2 activiteiten per dag en dat de sensor een goede verbinding heeft met de SmartLife Box. Een activiteit betekent de registratie van sluiten/openen van een deur of raam.

Meer activiteiten per dag en/of een slechte verbinding met de SmartLife Box zorgt voor een kortere levensduur van de batterij.

Problemen met de deur- /raamsensor oplossen

De deur- /raamsensor kan een foutieve status hebben, niet bereikbaar of offline zijn. Met onderstaande stappen worden deze problemen opgelost. Het doorlopen van deze stappen duurt ongeveer 15 minuten. Voordat je begint met het doorlopen van onderstaande stappen, controleer eerst of de punten hieronder van toepassing zijn op jouw situatie.

 • Het is belangrijk dat de sensor het eerst wel goed heeft gedaan. Heb je problemen tijdens het installeren van de deur- /raamsensor? Kijk dan hier
 • Is er onlangs een slimme stekker verwijderd of op een andere plek geplaatst? Zorg dat een slimme stekker zich binnen 8 meter van de deur- /raamsensor bevindt. Kijk hier voor hulp met het installeren van een slimme stekker of het controleren van de werking.

Stappen om problemen met de deur- /raamsensor op te lossen

 1. Log in op de KPN SmartLife-app
 2. Klik in het startscherm op het kleine cirkeltje rechtsboven om het bedieningsscherm te openen.

 3. Klik op het driehoekje naast de naam van de ruimte en selecteren de ruimte waar de deur- /raamsensor aan is toegevoegd. Het is ook mogelijk om het gehele scherm naar links of rechts te schuiven om van kamer te verwisselen.

 4. In dit bedieningsscherm is direct zichtbaar wat een apparaat doet. Indien de sensor offline of niet bereikbaar is staat er een rood uitroepteken bij het icoon, dit duidt op een probleem. In dit scherm zou zonder enige vertraging zichtbaar moeten zijn als de sensor open of gesloten is. Test de sensor en controleer of in het bedieningsscherm de status wijzigt. Werkt de deur- /raamsensor niet correct? Ga dan door naar stap 2
Het resetten van de deur- /raamsensor doe je door de batterijen er voor 10 seconden uit te halen. Op de ronde kant van de sensor zit een schroef, draai deze los en haal vervolgens de batterijen eruit. Wacht 10 seconden en stop de batterij er terug in. Controleer in het bedieningsscherm of de sensor weer goed werkt.

Om de verbinding tussen de sensor en de KPN SmartLife Box werkend te krijgen is het verwijderen en opnieuw toevoegen van de deur- /raamsensor vaak de oplossing.

 1. Druk in de KPN SmartLife-app linksboven op de 3 streepjes ☰
 2. Klik in het menu op Instellingen, vervolgens op Apparaten en daarna de ruimte waar het apparaat staat
 3. Klik op het apparaat in deze ruimte en klik op Apparaat verwijderen
 4. Druk in de KPN SmartLife-app linksboven op de 3 streepjes ☰
 5. Klik in het menu op Instellingen, vervolgens op Apparaten toevoegen en daarna het merk van het apparaat
 6. Selecteer het betreffende apparaat en volg de getoonde instructies om het apparaat toe te voegen
 7. Controleer daarna de werking van de sensor vanuit het bedieningsscherm. Ga door naar stap 4 als het probleem niet is opgelost
 1. Haal 10 seconden de stroom van de SmartLife Box. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat je weer kan inloggen op de KPN SmartLife-app.
 2. Als je weer kan inloggen, controleer dan de werking van de deur- /raamsensor in het bedieningsscherm.
 3. Als de sensor nog altijd niet werkt, dan is er mogelijk een stoorfactor bijgekomen in jouw situatie. Om het bereik te vergroten is het aan te raden om een Slimme stekker aan te schaffen. Deze vergroot onder andere het signaal waarmee KPN SmartLife apparatuur is verbonden. Bestel hier je slimme stekker.
 4. Is het aanschaffen van een slimme stekker geen optie en hebben bovenstaande stappen niet geholpen?

  Neem contact op met KPN SmartLife