D-link buitencamera

Heb je een vraag over het gebruik van de D-link buitencamera? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

U kunt de video’s heel eenvoudig terugkijken in de KPN SmartLife app in het menu Camera’s, door te kiezen voor Opnames in de rechter bovenhoek van uw scherm.
In het geval van een alarm zal de camera automatische gedurende 60 seconde beelden opnemen. U kunt de camera ook op een door u gewenst moment laten opnemen. U doet dit door in de KPN SmartLife app in het menu Camera’s, op het live camerabeeld te drukken. Vervolgens kiest u onderaan het scherm voor de opnameknop. De camera zal nu gedurende 60 seconde opnemen.
Wanneer u de bewegingssensor van de camera gebruikt en deze naar uw mening te vaak beweging registreert, kan het zijn dat de camera te gevoelig is voor uw situatie. U kunt in de KPN SmartLife app in het menu Beveiliging sensoren selecteren door op het tandwieltje rechts bovenin te klikken. Zorg dan dat u hier niet de camera als sensor geselecteerd heeft maar een andere bewegingssensor.
De opnames van uw camera kunt u verwijderen via het menu Camera's in de KPN SmartLife app. In de rechter bovenhoek van de lijst met opnames, drukt u op de afbeelding van het potloodje. Vervolgens selecteert u de opnames die u wilt wissen en drukt op de afbeelding van de prullenbak.
De KPN-expert zal de camera de eerste keer met netwerkkabel aansluiten om hem toe te voegen in de KPN SmartLife app. Desgewenst zal hij er ook voor zorgen dat u de camera via een draadloos netwerk kunt gebruiken, zodat u de camera gemakkelijk buiten kunt plaatsen. De camera dient wel altijd verbonden te zijn met een stopcontact voor de stroomvoorziening.

Om de camera te kunnen gebruiken moet uw verbinding goed beveiligd zijn. Dit betekent dat als u de camera draadloos gebruikt, deze met het WPA2-protocol beveiligd moet zijn. U kunt dit verifiëren door op de computer naar het icoontje voor netwerk rechts onderin uw bureaublad te gaan. Klik daarna met de rechtermuisknop op het netwerk dat u gebruikt en wilt verbinden met SmartLife. Kies vervolgens voor Eigenschappen en in het tabblad Beveiliging ziet u uw beveiligingstype.

Als uw netwerk gebruikt maakt van een ander type beveiliging kunt u dit onder het tabblad Beveiliging veranderen. De KPN-expert kan u hier tijdens de installatie mee helpen.

Draadloos werkt de camera via de standaarden 802.11n/g/b op 2,4 GHz.

De kwaliteit van de camerabeelden die u ziet wanneer u live meekijkt met de camera, zijn afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en het aantal apparaten in uw woning dat verbonden is met het internet, zoals laptops, tablets en smartphones. Hierdoor kan de kwaliteit op sommige momenten beter zijn dan op andere momenten. De kwaliteit van uw opgeslagen beelden is altijd van dezelfde hoge kwaliteit.
Je kunt je signalering zo instellen dat in het geval van een alarm de camera een opname van 60 seconden maakt. Je kunt via de KPN SmartLife app de opgeslagen beelden bekijken in het menu Camera’s. Ook kun je hier live meekijken met je camera.
Dat kan zeker. Er zijn geen beperkingen aan het aantal camera's dat kan worden aangesloten.