Apparatuur


Heb je een vraag over het gebruik van SmartLife apparatuur? Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Het bereik van de apparaten ten opzichte van de SmartLife Box is afhankelijk van de constructie van uw woning. De apparaten met batterijen hebben een bereik van 15 tot 20 meter (maximaal 30 meter in een “open veld”) en de slimme stekkers 20 tot 30 meter (maximaal 45 meter in een “open veld”). Mocht u beter bereik nodig hebben in bepaalde uithoeken van uw woning, probeer dan de SmartLife Box op een centrale plaats in uw woning te plaatsen of gebruik een slimme stekker om het signaal van de apparaten op batterij te versterken.
Het bereik van de apparaten ten opzichte van de SmartLife Box is in grote mate afhankelijk van de constructie van uw woning. In principe is het bereik in een eengezinswoning met twee verdiepingen tot 160 m² voldoende. Een slimme stekker kan binnenshuis gebruikt worden om het signaal van de apparaten op batterij te versterken.
De garantieperiode op de KPN SmartLife apparatuur is 2 jaar.
Met de afstandsbediening kunt u de beveiliging aan en uitzetten. Door op de knop met het dichte slotje te drukken, schakelt u de signalering in. Door op de knop met het open slotje te drukken, schakelt u de signalering uit. Het kan een aantal seconden duren voordat de signalering daadwerkelijk is uitgeschakeld . Let op! De afstandsbediening werkt alleen wanneer deze in het bereik van uw SmartLife Box is, een afstand van maximaal 15 tot 20 meter.
De rookmelder met alarmsirene heeft 2 functies. De rookmelder met alarmsirene kan in het alarmsysteem als alarmmelder worden geselecteerd. Bij een alarm gaat de alarmsirene van de rookmelder af. Wanneer u meerdere rookmelders hebt geïnstalleerd, zullen alle geselecteerde rookmelders een signaal laten horen. Daarnaast werkt de rookmelder met alarmsirene als rookmelder. Wanneer hij rook detecteert, laat alleen de rookmelder die rook detecteert een signaal horen.

De levensduur van de batterij van een deur-/raamsensor of bewegingssensor bedraagt ongeveer 2 jaar en is afhankelijk van een aantal omstandigheden.

De levensduur is gebaseerd op 2 activiteiten per dag en dat de sensor een goede verbinding heeft met de SmartLife Box. Een activiteit betekent de registratie van sluiten/openen van een deur of raam of een waargenomen beweging.

Meer activiteiten per dag en/of een slechte verbinding met de SmartLife Box zorgt voor een kortere levensduur van de batterij.