Factuur & Betalen

Iedere maand ontvang je je factuur van KPN SmartLife. Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet mee beantwoord zijn, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Uw KPN SmartLife factuur wordt maandelijks verstuurd naar het door u opgegeven e-mailadres. Ook kunt u uw facturen terugvinden in uw MijnSmartLife omgeving.

Uw abonnement wordt actief op het moment dat de KPN SmartLife apparatuur is geleverd. Uw eerste maandfactuur krijgt u aan het einde van de maand waarin uw abonnement in is gegaan. Op deze maandfactuur staat het abonnementsgeld voor de eerste (gebroken) maand en vooruit voor de volgende maand.

Bij de volgende maandfacturen betaalt u steeds alleen de maand vooruit. Daarnaast zullen in de maand waarin er opvolging door de mobiele surveillant heeft plaats gevonden, deze kosten ook op de maandfactuur terug te vinden zijn.

Uw eerste maandfactuur krijgt u aan het einde van de maand waarin uw KPN SmartLife abonnement in is gegaan. Op deze maandfactuur staat het abonnementsgeld voor de eerste (gebroken) maand en vooruit voor de volgende maand. Bij de volgende maandfacturen betaalt u steeds alleen de maand vooruit.
De maandelijkse abonnementsgelden worden via automatische incasso afgeschreven. Buckaroo verzorgt voor KPN SmartLife alle betalingen.
De maandelijkse abonnementsgelden worden overgemaakt naar NL28DEUT0265186439 (Stichting Derdengelden Buckaroo).Eenmalige kosten op de eerste factuur worden overgemaakt naar NL19DEUT0319821366 (Stichting Derdengelden Buckaroo).
Dat klopt. Buckaroo verzorgt voor KPN SmartLife alle betalingen.

KPN SmartLife Factuuruitleg