Verlengen: hoe werkt het?

Verlengen. Bij mobiele abonnementen gebeurt het vaak, bij thuis abonnementen niet. Waarom zou je verlengen & wat verandert er dan eigenlijk? Hieronder leggen we je alles uit. Kijk altijd even goed wat dit voor jou betekent, soms is het voordeliger om het te laten zoals het is.

Check of je kunt verlengen

Zo werkt mobiel verlengen

Wat betekent mobiel verlengen?

Heb je al een mobiel abonnement bij ons? Wanneer je jouw mobiele abonnement verlengt, ga je een nieuw contract met nieuwe voorwaarden en nieuwe looptijd aan. Je mobiele telefoonnummer blijft gewoon hetzelfde. In de meeste gevallen hoef je ook geen nieuwe simkaart in je telefoon te doen.

Wanneer mag ik mobiel verlengen?

Bij ons kan je 120 dagen (ruwweg 4 maanden) voor het einde van je contract verlengen. De snelste manier om dit te controleren is door op kpn.com/verlengen je telefoonnummer in te vullen. Heb je een Sim Only abonnement, maar wil je graag een toestel? Dan kun je 3 maanden na het aangaan van je contract verlengen naar een nieuw contract met toestel erbij.

Let op: je verlenging gaat pas in wanneer je huidige contract afloopt. Daarna ziet je factuurbedrag er ook anders uit. In het langste geval, moet je dus nog 120 dagen wachten. Verleng je met een nieuw toestel? Dan krijg je die wel al direct.

Zo werkt thuis vernieuwen

Wat betekent thuis verlengen/vernieuwen?

Het betekent dat je een nieuw jaarcontract aangaat met KPN. Een verlenging of vernieuwing is alleen van toepassing als je je huidige pakket omzet naar een nieuw pakket zoals bijvoorbeeld Hussel 50/50MBIT. Dit kan eenvoudig in MijnKPN.

Wanneer mag ik mijn internet thuis verlengen?

Bij ons kan je 90 dagen (ruwweg 3 maanden) voor het einde van je contract verlengen. Als je nu een verlenging aangaat dan gaat je nieuwe contract in op het moment dat je oude contract verloopt.

Veelgestelde vragen over abonnementen verlengen

Mobiele abonnementen verlengen

Nee. Je huidige abonnement blijft na de oorspronkelijk einddatum op het contract gewoon doorlopen en het is dan maandelijks opzegbaar. Zolang het abonnement loopt, hou je de voordelen die daarbij horen.
Ben je niet tevreden omdat je meer of minder data/belminuten nodig hebt? Je kan je abonnement altijd naar boven (meer data/belminuten) aanpassen. Afhankelijk van je abonnement, kan je jouw data/belminuten ook naar beneden aanpassen. Dat kan eenvoudig via ‘abonnement wijzigen’ in MijnKPN.
Sim Only is een abonnement zonder toestel. Dat is handig om te nemen wanneer je zelf nog een goed toestel hebt, maar wel graag een ander abonnement wilt. Heb je wel een toestel nodig? Dan kan je een abonnement in combinatie met een toestel nemen of los een toestel kopen.
Wanneer je een toestel bij ons koopt, kies je zelf hoe je deze betaalt. Je kan het hele bedrag in 1 keer betalen of gespreid over de looptijd van je abonnement. Je kan ook kiezen om eenmalig een groter gedeelte te betalen, zodat je daarna maandelijks minder hoeft te betalen.

Let op:
de overheid heeft bepaald dat als je gespreid wilt betalen, je eigenlijk een vorm van krediet aangaat. Een lening dus. Wij zijn bij een toestelkrediet van € 250,- of meer verplicht om het op te nemen in het BKR-register. Alle informatie over het afbetalen van je toestel vind je op kpn.com/gespreidbetalen.
Heb je gratis Spotify als onderdeel van je mobiele abonnement? Let dan op dat dit bij onze huidige abonnementen niet meer standaard inbegrepen zit. Je kunt Spotify wel altijd nog los toevoegen, maar daar betaal je dan extra voor.


Thuis abonnementen vernieuwen

Als je dat wilt, kan dat. Kijk wel even welke voordelen je op dit moment krijgt en of die blijven als je vernieuwt. Via MijnKPN of de MijnKPN app kan je alle mogelijkheden verkennen die voor jou van toepassing zijn.


Algemene informatie over verlengen

Dat kan online, in 1 van onze winkels en telefonisch.
Als je je abonnement hebt gekozen, kun je ook nog extra opties toevoegen. Denk hierbij aan bundels voor het buitenland, Spotify Premium, een ToestelVerzekering, Netflix of FOX Sports. Alle extra opties zijn maandelijks opzegbaar.

Binnen 14 dagen kan je zonder opgave van reden je verlenging terugdraaien. Als je in onze winkel hebt verlengd, ga je terug naar de winkel. Anders neem je contact op met onze klantenservice. Een verlenging via de MijnKPN app is op dit moment onomkeerbaar.