Foutcode 14, 561 of 570 oplossen

Update Foutcode 561
Sinds 31 augustus 2018 merken wij dat bij sommige klanten de laatste update niet goed opgehaald is. Is je TV-ontvanger uit het stopcontact of helemaal uit geweest, bijvoorbeeld tijdens de vakantie? Volg dan de stappen onderaan deze pagina.
×

Wat betekent foutcode 14, 561 of 570?

Je tv-ontvanger krijgt een verkeerd IP-adres om op het tv-netwerk te komen. De oorzaak kan een probleem in het netwerk zijn of je tv ontvangt een IP-adres van een ander apparaat. Denk hierbij aan een printer, een Apple Airport, een WiFi versterker of een ander apparaat dat aan je modem zit. Zet deze apparaten 1 voor 1 uit om er achter te komen welk apparaat dit veroorzaakt.

Oplossen foutcode 14, 561 of 570

Controleer altijd eerst of er een storing of gepland onderhoud is op jouw adres? Dit kan de oorzaak van foutcode 14, 561 of 570 zijn. Is er geen storing? Los het probleem op door de onderstaande stappen te doorlopen.

 1. Zet je tv-ontvanger met de i-tv uit knop in de stand by modus.
 2. Haal de stekker van je tv-ontvanger uit het stopcontact. Wacht 10 seconden.
 3. Stop de stekker van je tv-ontvanger weer in het stopcontact.
 4. Bekijk nu of je weer gewoon tv kan kijken.

Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 2.

 1. Zorg ervoor dat je tv-ontvanger rechtstreeks met een ethernetkabel is aangesloten op de Experia Box.
 2. Haal alle andere ethernetkabels die op de Experia Box ( modem) zijn aangesloten uit de geel gekleurde poorten van de Experia Box.
 3. Haal de stekker van je modem uit het stopcontact. Wacht 10 seconden. Stop de stekker van het modem weer in het stopcontact.
 4. Wacht 10 minuten tot het modem weer helemaal opgestart is.
 5. Haal de stekker van je tv-ontvanger nogmaals uit het stopcontact. Wacht 10 seconden en stop de stekker van je tv-ontvanger weer in het stopcontact.
 6. Heb je weer beeld? Sluit dan alle overige ethernetkabels weer aan op de Experia Box. En sluit je tv-ontvanger weer aan zoals die was aangesloten.
 7. Stop de stekker van je tv-ontvanger weer in het stopcontact.
 8. Bekijk nu of je weer gewoon tv kan kijken.

Is de storing niet verholpen, ga dan verder met de laatste stap.

Rechtstreeks aangesloten op je Experia Box 1. Haal de stekker van je tv-ontvanger uit het stopcontact. Wacht 30 seconden.
 2. Stop de stekker van je tv-ontvanger weer in het stopcontact. Wacht 30 seconden.
 3. Is het eerste deel van het balkje op je tv groen, druk dan kort op de standby-knop van je tv-ontvanger.
 4. Selecteer 'Software verwijderen' door 3-5 seconden de standby knop ingedrukt te houden.
 5. De tv-ontvanger zal de nieuwe software gaan inladen. Dit kan 20 tot 30 minuten duren.

Let op: Zet de tv-ontvanger dan ook niet uit tijdens het opnieuw inladen van de software. Hierna kun je weer gewoon tv kijken.

Heb je alles geprobeerd, maar blijft foutcode 14, 561 of 570 in beeld staan? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.