Digitenne Smartcard activeren

Waarom vernieuwt Digitenne?

KPN veranderd eind 2018 van uitzendtechniek en frequentie. Je kunt dan geen insteekkaart meer bestellen, maar nog wel tot die tijd gebruiken. We leggen je graag uit waarom we Digitenne vernieuwen.

Vanaf begin 2018 kun je geen Smartcard en Insteekkaart meer bestellen. Is je Smartcard defect, dan kun je de Insteekkaart gratis omruilen voor een nieuwe tv-ontvanger. Of volg de onderstaande stappen:

De nieuwe Digitenne tv-ontvangers hebben een CAS-nummer (in plaats van een Smartcard met nummer). Je kunt na installeren van Digitenne direct tv-kijken. Krijg je de melding dat Digitenne niet (meer) actief is, volg dan onderstaande stappen:

Nieuwe Smartcard
Heb je een nieuwe Smartcard ontvangen en je krijgt de melding 'Smartcard activeren'. Wacht dan 15 minuten en zet daarna je tv-ontvanger of tv uit en aan. Zie je na 15 minuten nog steeds geen beeld ga dan door naar de laatste stap.

Nieuwe TV-ontvanger
Heb je een nieuwe tv-ontvanger ontvangen en je krijgt geen beeld, wacht eerst 15 minuten en zet daarna je tv-ontvanger uit en aan. Zie je na 15 minuten nog steeds geen beeld, controleer de aansluiting van je tv-ontvanger of ga dan door naar de laatste stap.

Heb je Digitenne meer dan een maand niet meer gebruikt, dan moeten de Smartcard en de zenders opnieuw worden geladen. Het laden gebeurt automatisch en duurt minimaal 15 minuten. Zie je na 15 minuten niet alle zenders, volg dan de onderstaande stappen:


Geen NPO-zenders
Ga met je afstandsbediening naar de zender NPO 1, 2 of 3 en controleer of je de NPO-zenders ziet. Zie je geen NPO-zenders, stel je zenders dan opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.

Geen commerciële zenders (zoals RTL 4, NET 5)
Wacht 15 minuten, schakel je tv-ontvanger uit en aan en controleer of je de commerciële zenders ziet. Zie je geen NPO-zenders, stel je zenders opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.

Heb je de zenders opnieuw ingesteld maar na 30 minuten zie je ze nog steeds niet, neem dan contact op met onze Klantenservice*. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-0402.

*Zorg dat je in de buurt van je tv en tv-ontvanger of Insteekkaart bent wanneer je onze Klantenservice belt. Dan kunnen we samen direct aan de slag.

Zie je na 15 minuten nog steeds de melding 'Smartcard activeren'? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.