Hoe kan ik Digitenne activeren?

Ik krijg niet alle zenders te zien?

Heb je een nieuwe Digitenne ontvanger en je krijgt de melding 'Jouw abonnement is nog niet geactiveerd'. Geen probleem, samen lossen we het op.

Reden van deze melding is dat de Digitenne tv-ontvanger nog nooit geactiveerd is. Je krijgt mogelijk steeds wisselend foutcode E017 met foutcode E150-0 te zien. Je kunt wel naar NPO 1, 2, 3 en de regionale zender kijken.

Oplossing
Zet je televisie op kanaal NPO1 en laat de zender hier op staan. Jouw tv-ontvanger gaat op de achtergrond de andere zenders ophalen, dit kan maximaal 1 uur duren. Schakel tussendoor niet naar andere zenders.

Heb je Digitenne meer dan een maand niet meer gebruikt, dan moeten de Smartcard en de zenders opnieuw worden geladen. Het laden gebeurt automatisch en duurt minimaal 15 minuten. Zie je na 15 minuten niet alle zenders, volg dan de onderstaande stappen:


Geen NPO-zenders
Ga met je afstandsbediening naar de zender NPO 1, 2 of 3 en controleer of je de NPO-zenders ziet. Zie je geen NPO-zenders, stel je zenders dan opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.

Geen commerciële zenders (zoals RTL 4, NET 5)
Wacht 15 minuten, schakel je tv-ontvanger uit en aan en controleer of je de commerciële zenders ziet. Zie je niet alle zenders, stel ze dan opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.

Heb je de zenders opnieuw ingesteld maar na 30 minuten zie je ze nog steeds niets. Ga dan door naar de volgende stap.

Krijg je na 15 minuten nog steeds de melding 'Abonnement is nog niet geactiveerd'? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen*. Wij staan altijd voor je klaar.

*Zorg dat je in de buurt van je tv en tv-ontvanger of Insteekkaart bent wanneer je onze klantenservice belt. Dan kunnen we samen direct aan de slag.

Andere klanten zochten ook naar

Vanaf begin 2018 kan je geen Smartcard en Insteekkaart meer bestellen. Je kunt de insteekkaart incl de smartcard nog gebruiken tot de datum van de omzetting in de regio waar je het gebruikt. Is je Smartcard defect, dan kun je de Insteekkaart gratis omruilen voor een nieuwe tv-ontvanger.
De nieuwe Digitenne tv-ontvangers hebben een CAS-nummer (in plaats van een Smartcard met nummer). Je kunt na installeren van Digitenne direct tv-kijken. Krijg je de melding 'Jouw abonnement is nog niet geactiveerd', volg dan de bovenstaande stappen.