Aansluiten van de Digitenne insteekkaart

Waarom vernieuwt Digitenne?

KPN veranderd eind 2018 van uitzendtechniek en frequentie. Je kunt dan geen insteekkaart meer bestellen, maar nog wel tot die tijd gebruiken. We leggen je graag uit waarom we Digitenne vernieuwen. Bekijk de onderstaande stappen om een insteekkaart te installeren.


Pak de Insteekkaart en de Smartcard. Houd de Insteekkaart voor je zodat je de pijl ziet. Schuif de Smartcard met de goudkleurige chip in de opening van de Insteekkaart.
Smartcard insteken

 1. Zet je tv uit.

 2. Schuif of klik de Smartcard in de Insteekkaart.

 3. Schuif de Insteekkaart volgens de richting van de pijl in de opening van je tv.

 4. Of de Insteekkaart met de voor- of achterkant (eventueel omdraaien) naar je toe geplaatst moet worden is afhankelijk van het type tv. Bekijk de handleiding van je tv.

 5. Druk de Insteekkaart goed aan.

 6. Bij correcte plaatsing zit de Insteekkaart stevig vast in je tv. Het kan zijn dat deze iets uitsteekt. Dit is niet erg.

Let op: Een insteekkaart die niet goed geplaatst is geeft op de meeste zenders geen beeld en geluid.

 1. Pak de antenne aansluitkabel (3,5m). Schroef het uiteinde aan de antenne. Het andere uiteinde sluit je aan op de verdeelplug.

 2. Sluit de verdeelplug aan op de antenne-aansluiting van je tv.

 3. Sluit het uiteinde met de USB-plug aan op de USB-ingang van je tv. 

 4. Heeft je tv géén USB ingang, sluit de USB-plug dan aan op de stekker. Stop dan de stekker in het stopcontact.

 5. Plaats de antenne, voor het beste ontvangst, bij een raam. Gebruik hiervoor eventueel de antenne verlengkabel.

 6. Zodra de tv-zenders geïnstalleerd zijn, kun je de ontvangst van het Digitenne signaal verbeteren door de antenne te draaien.

 1. Zet je tv aan en installeer de zenders volgens de handleiding van je tv. Ga naar het stappenplan voor zenderinstallatie van de bekendste tv-merken.

 2. Laat je tv na het installeren van de zenders minstens 10 minuten op NPO 1 staan. Veel plezier met Digitenne van KPN.

Let op: Is de insteekkaart goed geplaatst, dan komt de melding 'Module geplaatst' op je televisie. De melding 'Module geplaatst' kan per type televisie afwijken.

Heb je alles geprobeerd, maar blijf je last houden van slecht of haperend beeld? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.