Digitenne vernieuwt en krijgt HD

Digitenne vernieuwt en krijgt HD

Waarom vernieuwt Digitenne?

In 2018 moeten we als KPN het Digitenne netwerk in Nederland vernieuwen. Om Digitenne te mogen blijven uitzenden moeten we van uitzendtechniek en frequentie veranderen. Dit is bepaald bij het verlenen van de nieuwe licentie. Na het vernieuwen van het netwerk is het mogelijk om Digitenne in HD-kwaliteit te ontvangen. We vernieuwen het netwerk per regio.

Nieuw netwerk, nieuwe tv-ontvangers

De huidige Digitenne tv-ontvanger is helaas niet geschikt om tv te kijken op het nieuwe tv-netwerk. Om gebruik te blijven maken van Digitenne moet je de oude Digitenne apparatuur omruilen. Maak online direct je omruilafspraak.

Direct apparatuur omruilen


regio_planning
digitenne

Digitenne apparatuur gratis omruilen

Wil je in de toekomst gebruik blijven maken van Digitenne? Dan moet je je oude apparatuur omruilen.

Wat verandert er voor jou?

 • Programma's kijken in HD-kwaliteit
 • Ontvangers kunnen niet meer worden gekocht
 • De insteekkaart verdwijnt

Vanaf maart 2018 t/m juli 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen. We beginnen daarbij met klanten met huur ontvangers. Daarna klanten met koop ontvangers. En tenslotte de klanten met insteekkaarten. Gefaseerd per regio bouwen we in de tussentijd alle masten in het netwerk om. De eerste regio zal dan in het vierde kwartaal van 2018 DVB-T2 krijgen.

Wanneer informeren we jou?
Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via een persoonlijke e-mail en SMS. Vanaf eind juli 2018 kan iedereen zijn apparatuur omruilen.

Omruilen of uitzetten tv-ontvanger
Zodra je aan de beurt bent om je tv-ontvanger om te ruilen, kan je dit inplannen. Met deze tool krijg je een overzicht met al je ontvangers/insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten. Het omruilen van je apparatuur kan heel eenvoudig:

 1. Apparatuur selecteren
  Je kiest in onze online tool welke apparatuur je wilt omwisselen. Let op: je kunt je oude apparatuur niet meer inruilen voor een insteekkaart of PVR (Personal Video Recorder).
 2. Afhalen, laten bezorgen en terugsturen
  Je kunt de nieuwe apparatuur ophalen bij een door jou geselecteerd afhaalpunt. Als je de nieuwe apparatuur thuis laat bezorgen worden er mogelijk bezorgkosten gerekend.
 3. Terugsturen
  Komt de postbezorger aan de deur of haal je je nieuwe apparatuur op? Doe je oude apparatuur in een lege doos of tas. Dit bestaat uit Digitenne tv-ontvanger(s), afstandsbediening(en), stroomadapter(s) en de Digitenne Smartcard(s). De antenne moet je houden en hoef je dus niet in de retourdoos te doen.

  Schrijf het volgende retouradres op de doos:

  Antwoordnummer 10119
  2400 VB Alphen aan den Rijn

Jouw persoonlijke situatie
Vul je gegevens in, dan kunnen we je het beste helpen met de wissel naar de HD tv-ontvanger.

Apparatuur omruilen

interactieve-tv

De alternatieven voor Digitenne

Neem je vaak iets op en kijk je later terug? Of heb je een Digitenne insteekkaart? Dan is overstappen naar Interactieve TV interessanter.

Wat krijg je extra bij Interactieve TV?

 • Alle programma's 7 dagen terugkijken
 • Programma's en series opnemen
 • Eenvoudig extra zenderpakket aanzetten
Persoonlijk advies
Op sommige adressen in Nederland is het helaas niet mogelijk om Interactieve TV van KPN te gebruiken. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Bekijk hier de mogelijkheden.

Opzeggen
Kun je geen Interactieve TV kijken op jouw adres? Dan kun je Digitenne ook online opzeggen.

Overstappen naar Interactieve TV
Als je wilt overstappen van Digitenne naar Interactieve TV kun je heel eenvoudig vergelijken welke voordelen dit voor jou biedt. 

Bestel Interactieve TV

Veelgestelde vragen

Planning per regio
Op dit moment starten we met het vernieuwen van het netwerk. We verwachten vanaf oktober 2018 in de eerste regio in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Het kan zijn dat je net op de rand van een regio woont, waardoor de ontvangst van zenders problemen kan gaan opleveren. Wacht daarom niet te lang met het omruilen van je apparatuur.

Zwart beeld na de vernieuwing van het netwerk
Als de regio de omzetting heeft gerealiseerd naar DVB-T2, kan je geen Digitenne signaal meer ontvangen met de oude tv-ontvanger. De planning van de regio’s worden in het bekend gemaakt in persoonlijke SMS of e-mail.

Niet aan de prijs van het abonnement of per tuner. Een los Digitenne abonnement blijft €15,50 met daarbij één ontvanger inbegrepen. Aanvullende ontvangers (tot een maximum van 3 per abonnement) zijn toe te voegen voor €5 per maand. Heb je Digitenne in combinatie met interactieve tv dan betaal je niet voor het abonnement maar alleen voor de ontvangers. Wel zul je meer gaan betalen als je nu kooptuners hebt en deze omwisselt voor de nieuwe ontvanger. Je gaat dan huur betalen.
Het is mogelijk om zonder Digitenne abonnement NPO 1,2 en 3 te ontvangen. De regionale zenders uit je omgeving kun je ook altijd ontvangen. Je hebt hier wel een geschikte Digitenne ontvanger voor nodig.
Op dit moment niet. De DVB-T software in de meeste huidige televisie's kan niet overweg met DVB-T2 met HEVC-compressie. Daarom kiezen we ervoor om alleen een ontvanger te leveren. Wellicht dat we in de toekomst wel weer een insteekkaart gaan leveren. Als dat zo is, zullen we dat bekend maken.
Nee. De ontvanger heeft wel een usb-poort aan de zijkant en er zitten opnameknoppen op de afstandsbediening, maar deze werken niet.

Installatie nieuwe tv-ontvanger

Gebruiken van de nieuwe tv-ontvanger

Herscannen van de nieuwe tv-ontvanger

Bij ontvangst van je nieuwe tv-ontvanger moet je deze herscannen. Je kunt hier informatie vinden over het herscannen.

Storingen

Ervaar je storingen met Digitenne? We helpen je graag online!

Wil je toch graag contact opnemen met één van onze collega’s?

Toon alleen: