Digitenne vernieuwt en krijgt HD

Digitenne vernieuwt en krijgt HD

Waarom vernieuwt Digitenne?

In 2018 moeten we als KPN het Digitenne netwerk in Nederland vernieuwen. Om Digitenne te mogen blijven uitzenden moeten we van uitzendtechniek en frequentie veranderen. Dit is bepaald bij het verlenen van de nieuwe licentie. Na het vernieuwen van het netwerk is het mogelijk om Digitenne in HD-kwaliteit te ontvangen. We vernieuwen het netwerk per regio.

Nieuw netwerk, nieuwe tv-ontvangers

De huidige Digitenne tv-ontvanger is helaas niet geschikt om tv te kijken op het nieuwe netwerk. Om gebruik te blijven maken van Digitenne moet je de oude Digitenne apparatuur omruilen.

Direct apparatuur omruilen


digitenne

Digitenne apparatuur gratis omruilen

Wil je in de toekomst gebruik blijven maken van Digitenne? Dan moet je je oude apparatuur omruilen.

Wat verandert er voor jou?

 • Programma's kijken in HD-kwaliteit
 • Ontvangers kunnen niet meer worden gekocht
 • De insteekkaart verdwijnt


Ruil je apparatuur om
Vul je gegevens in, dan kunnen we je het beste helpen met de wissel naar de HD tv-ontvanger.

Gratis apparatuur omruilen

interactieve-tv

Stap over van Digitenne naar Interactieve TV

Neem je vaak iets op en kijk je later terug? Of heb je een insteekkaart? Dan is overstappen naar Interactieve TV interessanter.

Wat krijg je extra bij Interactieve TV?

 • Alle programma's 7 dagen terugkijken
 • Programma's en series opnemen
 • Eenvoudig extra zenderpakket aanzetten


Vergelijk Interactiev
e TV
Als je wilt overstappen van Digitenne naar Interactieve TV kun je heel eenvoudig vergelijken welke voordelen dit voor jou biedt. 

Vergelijk Internet en TV

Veelgestelde vragen

Geen gewijzigde prijs

De prijs van het abonnement of per tuner wijzigt niet. Een los Digitenne abonnement blijft €15,50 met daarbij één ontvanger inbegrepen. Aanvullende ontvangers zijn toe te voegen voor €5 per maand.

Aansluiten nieuwe ontvanger

Het aansluiten werkt vergelijkbaar als met de oude ontvanger. Steek de stroomkabel in de ontvanger en in het stopcontact. Gebruik vervolgens de HDMI-kabel om de ontvanger met je tv te verbinden.

Opnemen

Helaas kun je niet meer opnemen met de nieuwe Digitenne ontvanger. De ontvanger heeft wel een usb-poort aan de zijkant waar je een externa hardeschijf aan kunt koppelen. Praat hierover mee op ons forum.Planning per regio
Op dit moment starten we met het vernieuwen van het netwerk. We verwachten vanaf oktober 2018 in de eerste regio in HD-kwaliteit te kunnen uitzenden.

Zwart beeld na de vernieuwing van het netwerk
Als de regio de omzetting heeft gerealiseerd naar DVB-T2, kan je geen Digitenne signaal meer ontvangen met de oude tv-ontvanger. De planning van de regio’s worden in het bekend gemaakt in persoonlijke SMS of e-mail.

regio_planning

Vanaf maart 2018 t/m april 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen. We beginnen daarbij met klanten met huur ontvangers. Daarna klanten met koop ontvangers. En tenslotte de klanten met insteekkaarten. Gefaseerd per regio bouwen we in de tussentijd alle masten in het netwerk om. De eerste regio zal dan in het vierde kwartaal van 2018 DVB-T2 krijgen.

Wanneer informeren we jou?
Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via een persoonlijke e-mail en SMS. Vanaf juni 2018 kan iedereen zijn apparatuur omruilen.

Omruilen of uitzetten tv-ontvanger
Zodra je aan de beurt bent om je tv-ontvanger om te ruilen, kan je dit inplannen via onze online tool. Met deze tool krijg je een overzicht met al je ontvangers/insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten. Het omruilen van je apparatuur kan heel eenvoudig:

 1. Apparatuur selecteren
  Je kiest in onze online tool welke apparatuur je wilt omwisselen. Let op: je kunt je oude apparatuur niet meer inruilen voor een insteekkaart of PVR (Personal Video Recorder).
 2. Afhalen, laten bezorgen en terugsturen
  Je kunt de nieuwe apparatuur ophalen bij een door jou geselecteerd afhaalpunt. Als je de nieuwe apparatuur thuis laat bezorgen worden er bezorgkosten gerekend.
 3. Terugsturen
  Komt de postbezorger aan de deur of haal je je nieuwe apparatuur op? Doe je oude apparatuur in een lege doos of tas. Dit bestaat uit Digitenne tv-ontvanger(s), afstandsbediening(en), stroomadapter(s) en de Digitenne Smartcard(s). Een antenne hoef je niet terug te sturen. Schrijf het volgende retouradres op de doos:

  Antwoordnummer 10119
  2400 VB Alphen aan den Rijn
Op dit moment niet. De DVB-T software in de meeste huidige televisie's kan niet overweg met DVB-T2 met HEVC-compressie. Daarom kiezen we ervoor om alleen een ontvanger te leveren. Wellicht dat we in de toekomst wel weer een insteekkaart gaan leveren. Als dat zo is, zullen we dat bekend maken.

Wil je toch graag contact opnemen met één van onze collega’s?

Toon alleen:


Praat mee op het forum

Geen Duitse zenders bij Digitenne

Wij maken al jaren ge ruik va Digitenne en nu krijgen wij al geruime tijd geen Duitse zenders meer door wat best wel vervelend is. ...

Ligubertje | 03-04-2018


Klaar voor de toekomst: Veranderingen bij Digitenne

Vorig jaar hebben we de rechten verworven om Digitenne te mogen blijven uitzenden. Een voorwaarde daarvan is dat ...

Erik_ | 18-04-2018


SBS9 toevoegen aan Digitenne?

Beste KPN, Is het mogelijk SBS9 toe te voegen aan digitenne? De laatste tijd komen hier de beter gewaardeerde films ...

klantkoning1 | 17-01-2018