Digitenne vernieuwt en krijgt HD

Waarom vernieuwt Digitenne?

In 2018 moeten we als KPN het Digitenne netwerk in Nederland vernieuwen. Om Digitenne te mogen blijven uitzenden moeten we van uitzendtechniek en frequentie veranderen. Dit is bepaald bij het verlenen van de nieuwe licentie. Na het vernieuwen van het netwerk is het mogelijk om Digitenne in HD-kwaliteit te ontvangen. We vernieuwen het netwerk per regio.

Nieuw netwerk, nieuwe tv-ontvangers

De huidige Digitenne tv-ontvanger is helaas niet geschikt om tv te kijken op het nieuwe tv-netwerk. Om gebruik te blijven maken van Digitenne moet je de oude Digitenne apparatuur omruilen. Maak online direct je omruilafspraak.

Direct apparatuur omruilenVernieuwing netwerk regio 4
Op 9 april hebben wij het netwerk vernieuwd in regio 4. Kun je geen tv meer kijken met de nieuwe Digitenne ontvanger? Herscan dan jouw ontvanger. Op 9 juli vernieuwen wij het netwerk in regio 5. Heb je nog geen nieuwe ontvanger? Wissel direct om.
regio_planning


Kom je er niet uit? Chat met ons, onze medewerkers staan voor je klaar.

digitenne

Digitenne apparatuur direct omruilen

Wil je in de toekomst gebruik blijven maken van Digitenne? Dan moet je je oude apparatuur omruilen.

Wat verandert er voor jou?

 • Programma's kijken in HD-kwaliteit
 • Ontvangers kunnen niet meer worden gekocht
 • De insteekkaart verdwijnt

Vanaf maart 2018 t/m juli 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen.

Omruilen of uitzetten tv-ontvanger
In onze online tool kun je jouw apparatuur omruilen. Je krijgt dan een overzicht met al je ontvangers/insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten. Het omruilen van je apparatuur kan heel eenvoudig:

 1. Apparatuur selecteren
  Je kiest in onze online tool welke apparatuur je wilt omwisselen. Je kunt je oude apparatuur niet meer inruilen voor een insteekkaart of PVR (Personal Video Recorder).
 2. Afhalen, laten bezorgen en terugsturen
  Je kunt de nieuwe apparatuur ophalen bij een door jou geselecteerd afhaalpunt. Als je de nieuwe apparatuur thuis laat bezorgen rekenen wij €10,- bezorgkosten.
 3. Terugsturen
  Bij je nieuwe apparatuur zit ook een retourdoos voor je oude tv-ontvanger(s). Heb je je nieuwe apparatuur geinstalleerd? Pak dan de retourdoos vanuit het pakket. Doe je oude apparatuur erin. Dit bestaat uit Digitenne tv-ontvanger(s), afstandsbediening(en), stroomadapter(s) en de Digitenne Smartcard(s). De antenne moet je houden en hoef je dus niet in de retourdoos te doen.

  Schrijf het volgende retouradres op de doos als het er nog niet op staat:

  Antwoordnummer 10119
  2400 VB Alphen aan den Rijn

Jouw persoonlijke situatie
Vul je gegevens in, dan kunnen we je het beste helpen met de wissel naar de HD tv-ontvanger.

Apparatuur omruilen

interactieve-tv

De alternatieven voor Digitenne

Neem je vaak iets op en kijk je later terug? Of heb je een Digitenne insteekkaart? Dan is overstappen naar Interactieve TV interessanter.

Wat krijg je extra bij Interactieve TV?

 • Alle programma's 7 dagen terugkijken
 • Programma's en series opnemen
 • Eenvoudig extra zenderpakket aanzetten
Persoonlijk advies
Op sommige adressen in Nederland is het helaas niet mogelijk om Interactieve TV van KPN te gebruiken. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Bekijk hier de mogelijkheden.

Opzeggen
Kun je geen Interactieve TV kijken op jouw adres? Dan kun je Digitenne ook online opzeggen.

Overstappen naar Interactieve TV
Als je wilt overstappen van Digitenne naar Interactieve TV kun je heel eenvoudig vergelijken welke voordelen dit voor jou biedt. 

Bestel Interactieve TV

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 juni 2019 is de prijs van een los Digitenne abonnement €17,- met daarbij één ontvanger inbegrepen.

Aanvullende ontvangers (tot een maximum van 3 per abonnement) zijn toe te voegen voor €5,- per maand. Heb je Digitenne in combinatie met interactieve tv, dan betaal je niet voor het abonnement maar alleen voor de ontvangers. Wel zal je meer gaan betalen als je nu kooptuners hebt en deze omwisselt voor de nieuwe ontvanger. Je gaat dan huur betalen per Digitenne ontvanger. De huur bedraagt €5,- per ontvanger per maand.

Kan ik zonder abonnement Digitenne kijken?
Het is mogelijk om zonder Digitenne abonnement NPO 1,2 en 3 te ontvangen. De regionale zenders uit je omgeving kun je ook altijd ontvangen. Je hebt hier wel een geschikte Digitenne ontvanger voor nodig.

Planning per regio
Op dit moment starten we met het vernieuwen van het netwerk. We gaan vanaf oktober 2018 in de eerste regio in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Het kan zijn dat je net op de rand van een regio woont, waardoor de ontvangst van zenders problemen kan gaan opleveren. Wacht daarom niet te lang met het omruilen van je apparatuur.

Zwart beeld na de vernieuwing van het netwerk
Als de regio de omzetting heeft gerealiseerd naar DVB-T2, kan je geen Digitenne signaal meer ontvangen met de oude tv-ontvanger. De planning van de regio’s wordt bekendgemaakt in een persoonlijke SMS of e-mail.

Heb je de nieuwe tv-ontvanger voor DVB-T2 aangesloten maar heb je geen beeld of krijg je in het display van de ontvanger code 8888 in beeld?

Heb je last van slechte ontvangst? Gebruik dan ons stappenplan om de antenne uit te richten. Wij helpen je bij het zoeken van de meest optimale plek voor je antenne.

Op dit moment niet. De DVB-T software in de meeste huidige televisie's kan niet overweg met DVB-T2 met HEVC-compressie. Daarom kiezen we ervoor om alleen een ontvanger te leveren. Wellicht dat we in de toekomst wel weer een insteekkaart gaan leveren. Als dat zo is, zullen we dat bekend maken.
Nee. De ontvanger heeft wel een usb-poort aan de zijkant en er zitten opnameknoppen op de afstandsbediening, maar deze werken niet.

Herscannen van de nieuwe tv-ontvanger

Bij ontvangst van je nieuwe tv-ontvanger moet je deze herscannen. Je kunt hier informatie vinden over het herscannen.

Gebruiken van de nieuwe tv-ontvanger

Wil je toch graag contact opnemen met één van onze collega’s?

Toon alleen: