KPN start met voorbereidingen Digitenne in HD

Nieuw netwerk, nieuwe tv-ontvangers

KPN is gestart met de voorbereidingen voor Digitenne in HD. Om HD-kijken mogelijk te maken voor Digitenne, moet ons netwerk worden omgezet van DVB-T naar DVB-T2.

Door deze noodzakelijke aanpassing in het netwerk zullen de huidige Digitenne tv-ontvangers uiteindelijk niet meer geschikt zijn en moeten deze vervangen worden.

Op deze pagina lees je meer over wanneer we wat gaan doen. Wil je alles weten over de nieuwe apparatuur?

Lees meer op ons forumWat we gaan doen in het kort

  • Vanaf 1 februari 2018 krijgen klanten die een nieuw Digitenne abonnement afsluiten een nieuwe Digitenne ontvanger.
  • Vanaf maart 2018 t/m april 2019 gaan we bij alle bestaande klanten de ontvanger(s) omwisselen. We beginnen daarbij met klanten met huur ontvangers. Daarna klanten met koop ontvangers. En tenslotte de klanten met insteekkaarten.

Gefaseerd per regio bouwen we in de tussentijd alle masten in het netwerk om. De eerste regio zal dan in het vierde kwartaal van 2018 DVB-T2 krijgen, de laatste in april 2019.


Wanneer informeren we jou?

Zodra je aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Dit doen we via een persoonlijke e-mail en brief.

Omruilen of uitzetten tv-ontvanger

Zodra je aan de beurt bent om je tv-ontvanger om te ruilen, kan je dit inplannen via de Digitenne tool. De tool plaatsen we binnenkort op deze pagina. Met deze tool krijg je een overzicht met al je ontvangers/insteekkaarten die bij ons bekend zijn. Per stuk kun je vervolgens kiezen of je ze wilt omwisselen, of uitzetten.

Veelgestelde vragen

Als de regio de omzetting heeft gerealiseerd naar DVB-T2, kan de klant geen Digitenne signaal meer ontvangen met de oude tv-ontvanger. De planning van de regio’s worden in het voorjaar bekend gemaakt in persoonlijke brief of email.
Zodra je aan de beurt bent om je tv-ontvanger te wisselen, krijg je hier een bericht over per e-mail en brief. Deze informatie is binnenkort ook te vinden op deze pagina. We zullen de pagina vernieuwen om je te voorzien van de nieuwste informatie.
Om HD-kijken mogelijk te maken moet het netwerk voor het kijken van Digitenne worden omgezet. De nieuwe licentie die KPN van de overheid heeft gekregen voor Digitenne schrijft deze techniek voor.