Problemen met bellen oplossen

Wat kan ik zelf doen als ik niet kan bellen of gebeld worden in Nederland?

Ondervind je problemen met bellen of gebeld worden in Nederland? Voer eerst de volgende stappen uit. In veel gevallen kun je hiermee namelijk heel gemakkelijk zelf je problemen oplossen.

Tips vooraf:

  1. Controleer bij verbindingsproblemen altijd eerst het gebelde nummer: daar kan eenvoudig een foutje in zitten.
  2. Het kan zo zijn dat de persoon die je probeert te bellen geen bereik heeft. Het ligt dan niet aan de instellingen van je mobiele toestel.
Controleer of je telefoon voldoende bereik heeft, dit kan je vaak rechtsboven in het scherm zien.

Controleer op onze storingspagina of er geen storing of gepland onderhoud aan het netwerk is.

Start je telefoon opnieuw op, dit lost in de meeste gevallen je probleem op. Het beste is om de telefoon geheel uit te zetten en ook de SIM-kaart er even uit te halen. Een telefoon is tegenwoordig net een volwaardige computer en zal beter gaan presteren door hem regelmatig opnieuw op te starten. Doe dit op wekelijkse basis om je telefoon goed te laten presteren.

Controleer of er geen blokkeringen zijn op je abonnement of toestel.

Je toestel kan op meerdere manieren geblokkeerd zijn.

Je toestel kan ook ingesteld zijn om uitgaande oproepen te blokkeren. Om dit uit te schakelen kan je kijken in onze Toestelhulp.

Kan je na deze stappen nog steeds niet bellen of gebeld worden? Neem dan contact op met onze klantenservice en geef aan welke stappen je al hebt genomen. Dit helpt onze agent om sneller tot de juiste oplossing te komen. Onze klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Krijg je nog steeds geen verbinding, voer dan een van de volgende tests uit. Dit houd in dat je je SIM in een ander toestel en/of een andere SIM in je huidige toestel probeert. Hiermee kan je twee dingen controleren, namelijk: Of je SIM-kaart defect of niet geactiveerd is en/of je telefoon defect is.

SIM-kaart defect -> Bestel een nieuwe SIM-kaart in MijnKPN. Heb je net een nieuwe SIM-kaart ontvangen (vervangende SIM-kaart besteld of iets dergelijks) dan moet deze geactiveerd worden.