Mobiele abonnement zonder databundel verbeterd

Vanaf 30 september hebben wij je mobiele abonnement zonder databundel verbeterd. Lees hier welke verbeteringen.

Toegang tot mobiel internet

Wij vinden het belangrijk dat je online bereikbaar bent. Daarom hebben alle mobiele abonnementen zonder databundel, zoals het 0 GB en Budget abonnement, toegang tot mobiel internet, maar wel met een lage internetsnelheid.

Met deze snelheid van 64 kbit/s download en 32 kbit/s upload, kun je WhatsApp berichten versturen en ontvangen. Alleen tekst, dus zonder bijlage, foto’s of video’s. Je bent hierdoor altijd online bereikbaar. Deze snelheid is niet geschikt om spelletjes mee te spelen, te surfen op internet of video’s te streamen.

Meer snelheid via databundel of MB’s delen
Wil je toch je navigatie gebruiken of een serie kijken, zet dan een databundel aan. Natuurlijk kun je ook MB’s ontvangen van iemand vanuit je huishouden via MB’s delen. Dan kun je internetten op de normale mobiele internetsnelheid. Zijn je MB’s op, dan wordt automatisch de snelheid van de internetverbinding weer verlaagd naar 64 kbit/s. Zo blijf je wel online bereikbaar via bijvoorbeeld WhatsApp.

Databundel sneller actief

Als je een databundel aanzet, dan is deze sneller actief. Dit duurt nu nog maar enkele minuten. Je zet een databundel aan via MijnKPN of een sms. Als je databundel actief is, kun je op normale snelheid internetten. Zijn je MB’s op, dan wordt de internetsnelheid weer verlaagd naar 64 kbit/s.

Veelgestelde vragen

Nee, deze verbeteringen hebben geen invloed op de abonnementsprijs.
Nee, als je data verbruikt met de lage internetsnelheid betaal je geen datakosten. De internetsnelheid is alleen bedoeld om te zorgen dat je nog enigszins bereikbaar bent met WhatsApp. Niet om uitgebreid mobiel te internetten.
Nee, als je via wifi internet met je mobiele telefoon, dan gebruik je de snelheid van die wifiverbinding.
Met deze snelheid kun je bijvoorbeeld WhatsApp berichten versturen. Maar dan zonder bijlagen of video’s. Ook een e-mail versturen, zal nog wel lukken. Een internetpagina zal heel traag laden. Ook spelletjes spelen, streamen en apps openen zoals Google Maps gaat te langzaam. Hiervoor heb je echt een databundel nodig.
Wij vinden het belangrijk dat je online bereikbaar kunt blijven. En ook bij onze mobiele abonnementen met databundel is het altijd mogelijk om te internetten met een lage snelheid als de databundel op is.

Wil je normale internetsnelheid dan kun je met iemand uit je huishouden MB’s delen of anders een betaalde Extra Bundel aanzetten.

Sms met je mobiele telefoon de tekst NL-EU 250 aan naar het nummer 1266. Je krijgt dan 250 MB/min/sms voor € 2,99. Je kunt de bundel dus ook gebruiken voor extra belminuten of sms’jes.

Sms NL-EU 1000 aan naar 1266 voor een Extra Bundel van 1000 MB/min/sms voor € 7,99.

Ja, de lage internet werkt overal binnen de EU. Hiervoor worden geen datakosten in rekening gebracht.