Voordat je je mobiel inlevert

Maak een backup van je gegevens

Maak altijd een backup van je gegevens voor je het beschadigde toestel opstuurt of inlevert. Zo blijven je gegevens bewaard. Voor het maken van een backup van je contacten kun je de Toestelhulp gebruiken.

Naar Toestelhulp

Speciaal voor iPhone

Er zijn een aantal stappen die je eerst moet uitvoeren als je een iPhone hebt. Daarna kun je hieronder verder met het melden van de schade.

Belangrijk bij inlevering van een Apple iPhone: vergeet niet het activeringsslot van je iPhone uit te schakelen. Een iPhone met een ingeschakeld activeringsslot kunnen wij helaas niet accepteren, omdat je niet met deze telefoon kunt bellen.

Als je Find My iPhone hebt geactiveerd, is het voor anderen niet mogelijk om het toestel te gebruiken. Dit is een groot voordeel, maar hierdoor kunnen wij geen service op het toestel verlenen of het leasetoestel innemen bij afloop van het contract. Het is dus belangrijk dat Find My iPhone uit staat voordat je het toestel laat repareren of inlevert aan het eind van je abonnement.

Je zet Zoek mijn iPhone als volgt via je toestel uit:
Ga naar instellingen en kies vervolgens voor iCloud. In dit menu kun je 'Find my iPhone' / 'Zoek mijn iPhone' uitschakelen. Je kunt deze functie ook uitschakelen door iCloud volledig uit te zetten.

Hoe schakel ik Vind mijn iPhone uit als mijn toestel niet meer aan gaat?
Verwijder dan het toestel van het account op iCloud.com
1. Log in op www.icloud.com/find met je Apple ID.
2. Selecteer het toestel dat verwijderd moet worden van het account.
3. Als het toestel offline is, klik dan op Verwijder van Account (Remove from Account).
4. Als het toestel online is, klik dan op Wis. Wanneer het wissen is voltooid, klik dan op verwijder van Account.

Schade melden

Zorg dat je bovenstaande stappen doorlopen hebt voor je verder gaat met het melden van de schade.

Schade melden