Problemen met mobiel bellen

Wat kan ik doen aan slecht bereik?

Problemen met bellen of gebeld worden in Nederland? Voer eerst de volgende stappen uit. In veel gevallen kun je hiermee zelf je problemen oplossen.

Tips vooraf:

  1. Controleer altijd eerst het gebelde nummer, een foutje is snel gemaakt
  2. Heeft de persoon die je probeert te bellen wel bereik? Als dit niet zo is, ligt het niet aan de instellingen van jouw telefoon.

Controleer of je telefoon voldoende bereik heeft, dit kan je vaak rechtsboven in het scherm zien.

Controleer op onze storingspagina of er geen storing of gepland onderhoud aan het netwerk is.

Start je telefoon opnieuw op, dit lost in de meeste gevallen je probleem op. Zet de telefoon geheel uit en haal ook de SIM-kaart eruit. Een telefoon is tegenwoordig net een volwaardige computer en zal beter presteren door hem regelmatig opnieuw op te starten.

Heb je nog steeds geen verbinding, test dan of je SIM-kaart in een ander toestel wel werkt en eventueel of een andere SIM-kaart wel werkt in jouw toestel. Zo kan je controleren of je het probleem bij je SIM-kaart of toestel moet zoeken. Is je SIM-kaart defect?

Bestel een nieuwe SIM-kaart in MijnKPN.

Heb je een nieuwe SIM-kaart ontvangen, dan moet deze geactiveerd worden.

Controleer of er geen blokkeringen zijn op je abonnement of toestel. Je toestel kan op meerdere manieren geblokkeerd zijn.

Je toestel kan ook ingesteld zijn om uitgaande oproepen te blokkeren. Om dit uit te schakelen kan je kijken in onze Toestelhulp.

Kan je na deze stappen nog steeds niet bellen of gebeld worden? Neem dan contact op met onze klantenservice en geef aan welke stappen je al hebt genomen. Dit helpt onze agent om sneller tot de juiste oplossing te komen. Onze klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.