Wijzigingen proxy-instellingen

Wat zijn proxy-instellingen?

Proxy-instellingen maken mobiel internet via een (proxy)server mogelijk. Vroeger werd deze server gebruikt om sneller te kunnen internetten. Dat is vanaf 1 oktober 2017 niet meer het geval. Het kan zijn dat je daardoor de instellingen aan moet passen om gebruik te blijven maken van mobiel internet.  

Direct instellingen wijzigen


Waarom moet ik dit wijzigen?

Om te voorkomen dat je na 1 oktober 2017 geen internetverbinding meer hebt, adviseren wij je om je instellingen op je mobiele telefoon aan te passen.

Hoe stel ik mijn internet op mobiel opnieuw in?

We kunnen je ook stap voor stap helpen met het instellen van je mobiele telefoon. Dit kun je doen via Toestelhulp:

  1. Ga naar KPN Toestelhulp.
  2. Selecteer jouw toestel en model.
  3. Volg alle stappen in de Toestelhulp.

Veelgestelde vragen over proxy-instellingen

Om de beste internetverbinding op mobiele telefoons mogelijk te maken hebben wij een unieke internetinstelling met toestelleveranciers afgesproken. Het kan echter voorkomen dat er nog oude (proxy-)instellingen op jouw mobiele telefoon staan. Dit kan komen door het gebruik van online apps of door het overzetten van gegevens van een oude naar een nieuwe telefoon. Pas hiervoor direct je internet instellingen aan.

Direct instellingen wijzigen

We hebben iedereen met oude proxy-instellingen een bericht gestuurd. Als je geen mobiel internet gebruikt, hoef jij niets te doen. Wil je in de toekomst wel gebruik maken van internet, dan adviseren we je om de internetinstellingen aan te passen op jouw mobiele telefoon met de KPN Toestelhulp.

Direct instellingen wijzigen

Vanaf 1 oktober 2017 werken de oude KPN proxy-instellingen niet meer.
Sommige apps kunnen de internetinstellingen wijzigen. Het kan ook voorkomen dat de oude internetinstellingen van je oude telefoon zijn overgezet naar je nieuwe toestel.