VoiceMail aan-/uitzetten, instellen of beluisteren

Wat is VoiceMail van KPN?

Wanneer je je telefoon niet opneemt, wordt de beller na 20 seconden automatisch doorgeschakeld naar je VoiceMail. Bij een nieuw ingesproken bericht ontvang je direct een notificatie per sms.

Instellen, gebruik en tarieven

De eerste keer dat je naar VoiceMail (1233) belt, kun je je voicemail instellen. Een onderdeel hiervan is de welkomstboodschap. Met je eigen welkomstboodschap sta je de bellers te woord als je niet kunt opnemen. Je kunt meerdere boodschappen opnemen, voor verschillende situaties.
KPN Voicemail

Bel 1233 om je berichten automatisch af te spelen. Je berichten blijven een week bewaard. Je VoiceMail kun je ook vanaf een vast toestel in of buiten Nederland beluisteren. Met je toegangscode kun je inloggen op je VoiceMail en alle berichten beluisteren.

 1. Bel vanaf een vast toestel 06-12 00 12 33
 2. Toets je mobiele nummer in
 3. Toets je toegangscode in
 4. Je kunt nu je voicemailberichten beluisteren

VoiceMail uitzetten

 • Bel gratis 12339 (vanaf je mobiele telefoon) om je voicemail uit te zetten. Je krijgt de melding dat voicemail binnen enkele minuten is uitgezet.
 • Of bel het gratis nummer 0800-0105 en kies de optie selfservice.

VoiceMail aanzetten

 • Voicemail staat standaard aan bij nieuwe abonnementen of prepaid-aansluitingen.
 • Bel gratis 12331 (vanaf je mobiele telefoon) om je voicemail aan te zetten. Je krijgt de melding dat voicemail binnen enkele minuten wordt aangezet.

Afwezigheidsmelding VoiceMail aan- of uitzetten

 • Bel 1233 (vanaf je mobiele telefoon) om afwezigheidsmelding van je VoiceMail aan- of uit te zetten.

VoiceMail mobiel buitenland is beveiligd met een toegangscode. Om toegang te krijgen tot je mailbox vanuit het buitenland moet je je persoonlijke toegangscode intoetsen. Deze extra beveiliging is bedoeld om misbruik door anderen te voorkomen. Je toegangscode heb je ingesteld tijdens de eerste keer dat je naar je VoiceMail belde en bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 cijfers.

Toegangscode aanvragen

Als je vanuit het buitenland VoiceMail belt (1233 of +31 6 12001233) wordt om een toegangscode gevraagd. Heb je de toegangscode nog niet of ben je het vergeten, dan moet je het volgende doen:

 • Bel met VoiceMail
 • Er wordt om je toegangscode gevraagd
 • Toets alleen # om je toegangscode per sms aan te vragen
 • Je ontvangt je toegangscode per sms

KPN adviseert de toegangscode voor VoiceMail zo veilig mogelijk te maken door een cijfercombinatie te kiezen die alleen jij kent en niet te voor de hand liggend is (zoals bijvoorbeeld de cijfers van je geboortedatum).

Het ontvangen van voicemailberichten is altijd gratis, ook in het buitenland. Dit geldt ook voor de sms-berichten die je ontvangt ter bevestiging dat je een nieuw of onbeluisterd voicemailbericht hebt ontvangen. Voor het beluisteren van je voicemail betaal je het standaard geldende tarief van je mobiele abonnement.

Ben je in het buitenland en wil je je voicemailberichten beluisteren, dan betaal je het internationale tarief voor uitgaande gesprekken. Het tarief staat als volgt op je specificatie: (00)31 653 + 10 cijfers van het mobiele nummer. Soms wordt het nummer 06-53 13 13 17 op de gespecificeerde telefoonrekening vermeld. Dit is de notificatie van een voicemailbericht.

Wil je na het beluisteren van een voicemailbericht de inspreker meteen terugbellen? Met VoiceMail CallBack hoef je alleen maar een [1] in te toetsen om direct te worden doorverbonden. Dit werkt alleen als je voicemail beluistert via het verkorte nummer 1233 en niet via 06-12 00 12 33.

Tijdens het terugbelgesprek worden 2 gesprekken in rekening gebracht: het beluisteren van de voicemail en het terugbelgesprek.

Als er geen terugbelnummer aanwezig is, kun je desgewenst worden doorverbonden met 1888 Nummerinformatie. De medewerker zoekt het nummer voor je op en verbindt je door. Je keert terug naar voicemail als je tijdens het terugbelgesprek [*] gevolgd door [0] intoetst of als degene die gebeld wordt, ophangt.

Doorverbinden met 1888 kost € 0,80. Daar komen de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon bij.

Het duurt standaard 20 seconden voor een beller doorgeschakeld wordt naar VoiceMail. Dit aantal seconden kan niet aangepast worden.

KPN Voicemail App

De KPN Voicemail App is een vervanging voor de Hi Voicemail App. Alleen voormalig Hi klanten die al gebruik maakten van de Hi Voicemail App kunnen de KPN Voicemail App gebruiken.

De KPN Voicemail App is een vervanging voor de Hi Voicemail App. Met deze app zie je al je voicemail berichten overzichtelijk op een rij en kun je direct je voicemails afspelen.
Alleen als je klant van Hi was en al gebruik maakte van de Hi Voicemail App kun je de KPN Voicemail App gebruiken. Je kunt blijven inloggen met je Mijn Hi inloggegevens.
Nee, de KPN Voicemail app heeft dezelfde mogelijkheden als de Hi Voicemail app. Het is nodig om de app te updaten om hem te blijven gebruiken.
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Alleen voormalig Hi klanten die de Hi Voicemail app al gebruikten voordat ze klant bij KPN werden kunnen gebruik maken van de app.
Klik in het welkomstscherm op ‘wachtwoord vergeten?’. Voer hierna je 06-nummer in. Per sms krijg je een code toegestuurd, die je in het volgende scherm kunt invoeren. Vervolgens kun je een nieuw wachtwoord kiezen en inloggen.
De gebruikersnaam voor de app is hetzelfde als je de gebruikersnaam voor Mijn Hi. Je Mijn Hi gebruikersnaam is je 06-nummer of de gebruikersnaam die je zelf hebt gekozen. Als je je gebruikersnaam niet meer weet, is het helaas niet meer mogelijk om deze te achterhalen.
Het gebruik van de KPN Voicemail app in Nederland is gratis. De verbruikte MB’s worden niet in rekening gebracht. In het buitenland worden wel MB-kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de app.
Ja, dat kan. Je kunt je voicemails nog steeds beluisteren door te bellen met 1233. Let op: het gebruik van voicemail via 1233 is niet gratis.