Aangekochte apps op je KPN factuur

Google Play op je factuur

Je hebt geen creditcard meer nodig om apps, muziek, in-app purchases en ringtones aan te schaffen. Vanaf nu betaal je apps en andere media eenvoudig via je factuur van KPN.

Deze dienst is beschikbaar voor klanten met een KPN Mobiel abonnement en gebruik je in de Google Play Store. Er geldt een maximum:

 • € 20,- per aankoop
 • € 150,- per kalendermaand.
Google play op je factuur

Hoe koop je apps via je KPN factuur?

Bij elke aankoop in de Google Play Store kies je op welke manier je wilt betalen. Als je kiest voor ‘betalen via KPN/Hi factuur’ dan komt het aanschafbedrag op je volgende factuur terecht. Direct na aankoop ontvang je van Google een bevestigingsmail op het adres van je Google account.

 • De eerste keer dat je wilt betalen via je KPN factuur heb je een mobiele internetverbinding (binnen Nederland) nodig en geef je je gegevens door aan de Google Play Store.
 • Kies er zelf voor om aankopen in de Google Play Store te beveiligen met een pincode.
 • Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van deze dienst.
 • Als je de app downloadt via het mobiele netwerk, gaat het MB-verbruik hiervoor uit je MB-bundel. Heb je geen MB’s meer in je bundel? Dan betaal je het voor jou geldende MB-tarief. Het is ook mogelijk om de apps te downloaden via WiFi (met uitzondering van de allereerste aankoop via je factuur).

Veelgestelde vragen

Betalen via je factuur is beschikbaar voor klanten met een mobiel abonnement van KPN. Apps en andere media zijn alleen beschikbaar in de appstore van Android, Google Play.

Wil je niet langer je apps betalen via je KPN Factuur? Bel de Klantenservice (24/7 gratis bereikbaar) om `betalen via je factuur’ uit te zetten.

De betalingen verschijnen automatisch op je volgende factuur. De factuur raadpleeg je via MijnKPN. De gekochte apps staan onder de categorie 'Downloads Google Play Store'. In je verbruiksspecificatie kun je elke app apart terugvinden met naam en aankoopbedrag.

De ontwikkelaar van de app zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur 'btw vrij' of 'btw 0%'.

Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. Wij zorgen voor de afrekening met jou via je factuur en de betaling aan de Google Play Store. Wij delen jouw persoonlijke gegevens niet met Google Play Store.

Bij vragen over apps kun je terecht bij de ontwikkelaar van de app of in de Google Play Store. Kijk in Google Play voor vragen over de werking van de Store, het afrekenen, het indienen van een klacht over een app, of creditering aanvragen in Google Play.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de optie ‘betalen via je KPN/Hi factuur’ niet getoond wordt in de Google Play Store:

 • Je hebt een prepaid kaart van KPN. Deze dienst is niet beschikbaar voor klanten die gebruik maken van prepaid. Als je onlangs bent overgestapt van prepaid naar een mobiel abonnement van KPN kan het nodig zijn om je telefoon of tablet uit te zetten en opnieuw aan te zetten.
 • Betalen via je factuur werkt alleen met Google play. KPN en Google Play hebben afspraken gemaakt over betalen via je factuur. Google Play is de appstore voor veel telefoons en tablets met het Android besturingssysteem. Met andere appstores zijn deze afspraken er nog niet.
 • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Betalen via je factuur is mogelijk voor apps van maximaal € 20,- en voor een totaalbedrag van € 150,- per kalendermaand.
 • De eerste keer heb je verbinding via mobiel internet nodig binnen Nederland. Om vast te stellen of je gebruik kan maken van betalen via je factuur is de eerste maal een verbinding via mobiel internet op het KPN netwerk in Nederland nodig. Als de eerste betaling is gelukt kunje ook apps downloaden via een WiFi-verbinding.
 • Je hebt betalen via je factuur uitgeschakeld. Bel de Klantenservice (24/7 gratis bereikbaar) om `betalen via je factuur’ weer in te schakelen.