Circuit Switched Data stopt per 1 mei 2021

Van Analoog naar Digitaal

Circuit Switched Data (CSD) is een oude analoge inbeltechniek voor het mobiele netwerk. Met deze techniek kan je mobiel verbinding maken met andere apparaten zoals bijvoorbeeld alarmsystemen, slagbomen in parkeergarages of beveiligingshekken.

Deze CSD techniek is verouderd. Er zijn nu betere technieken om connectie met andere apparaten te maken, zoals bijvoorbeeld Bluetooth.
Daarom ondersteunt KPN vanaf 1 mei 2021 niet langer de dienst CSD
.

Wat betekent dit voor mij?

De CSD techniek wordt over het algemeen gebruikt voor zakelijke toepassingen.

  • Maak je geen gebruik (meer) van deze CSD techniek?
    Dan hoef je niets te doen.
  • Maak je wel gebruik van deze CSD techniek voor bijvoorbeeld een beveiligingshek, alarmsysteem of om een ander apparaat aan te sturen?
    Neem dan contact op met de leverancier van het systeem of apparaat om de mogelijkheden te bespreken. Anders is jouw mobiel na 1 mei 2021 niet meer verbonden met het systeem of apparaat.

Veelgestelde vragen

We vinden het belangrijk dat onze klanten het beste netwerk en service hebben. CSD is een verouderd netwerk, hierdoor wordt het ook lastiger de dienst te leveren met de service en kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarnaast zijn er nu betere alternatieven.
Tot 1 mei 2021.

Wij kunnen niet zien waarvoor je met jouw mobiel CSD gebruikt. Ook weten wij niet wat de nieuwe connectiemogelijkheden zijn van de apparaten waarmee je nu connectie maakt met jouw mobiel. Dat weet alleen de leverancier van het desbetreffende apparaat.