Zit je middenin de zinderende seizoensfinale van je favoriete serie, wordt je wifi super traag!
Wil jij je wifi verbeteren? Misschien kun je je wifi signaal versterken. Met deze handige tips verbeter je
je wifi in én rondom je huis en geniet je van het beste wifi signaal .

Hoe kan je je Wifi verbeteren

Tip 1: Plaats het modem op de beste plek

De beste plek voor jouw modem of wifi toegangspunt? Het modem presteert het beste als deze niet in de buurt van andere apparaten staat. Het modem mag niet meer dan 2 meter van het ISRA punt verwijderd zijn. Dat is vaak in de meterkast. Zet het modem dan niet naast stoorbronnen (water of metalen). Soms staat het modem bij de TV. Zorg dan dat het modem niet achter de TV staat, maar ernaast. Een Wifi Versterker of SuperWifi punten mag je overal plaatsen. Bij voorkeur op een centrale plaats in je woonkamer of de overloop, zodat hij alle ruimte heeft zijn signaal goed te verspreiden. Het resultaat? Een groter bereik, zodat je bijvoorbeeld ook op zolder series streamt zonder haperingen.

Tip 2: Verwijder storingsbronnen

Zet de Experiabox/modem uit de buurt van storingsbronnen. Denk hierbij aan draadloze (vaste)-telefoons, magnetrons, bluetooth-luidsprekers en draadloze beveiligingscamera’s. Dit geldt ook voor dimmers.

Tip 3: Sluit SuperWifi punten bedraad aan

Heb je SuperWifi punten gekocht? De beste werking krijg je als je alle SuperWifi punten bedraad aansluit. Wees alert op Superwifi punten waarbij een oranje of rood lampje brandt. Deze zijn qua signaal niet optimaal verbonden. Je kan dit oplossen door het SuperWifi punt opnieuw te installeren. Of door het iets te verplaatsen.
Heb je nog geen SuperWifi punten? Dan kun je ze hier kopen:

Tip 4: Juiste netwerk of toegangspunt

Zorg dat je op je thuisnetwerk zit en niet op het netwerk van de buren. Door op je mobiele telefoon of laptop de wifi kort uit en weer aan te zetten, kiest deze automatisch het beste wifi punt.

Tip 5: Juiste laptop, tablet of mobiele telefoon

Oudere apparatuur is vaak niet voorzien van de laatste wifi standaard, waardoor de wifi traag is. Check of het aan je toestel ligt door te kijken of de wifi wel snel is op een nieuwer toestel. Is de wifi niet snel genoeg op bijvoorbeeld je laptop? Sluit deze dan bedraad aan.

Tip 7: Herstart je modem

Als je je modem herstart kiest het zelf een goed wifi kanaal. Dit doe je door de stekker 10 seconden uit het stopcontact te halen en terug te stoppen. Wacht tot het modem weer helemaal is opgestart.

Onderwerpen die met wifi verbeteren te maken hebben

Alles over KPN Wifi

Meer weten over KPN Wifi?
Stabiel, veilig en overal in huis goede wifi!

kpn SuperWifi

De totaaloplossing voor supergoeie wifi.
Eindelijk. Overal supergoeie wifi.

Wifiversterkers

We hebben verschillende opties om je wifi te versterken en te verbeteren.