WiFi-probleem met iOS versie 11.4

Wat is het probleem?

Heb je een iPhone of iPad met software versie iOS 11.4? En heb je een KPN Experia Box (modem) V7 of V8? Dan kan het zijn dat je WiFi verbinding niet (goed) werkt. Je maakt verbinding met het WiFi-netwerk, maar er komt geen internetverkeer tot stand. Je toestel weigert het IP-adres van het modem. Het lijkt er dus op of je verbonden bent met WiFi, maar dit is niet zo. Dit wordt veroorzaakt door software update iOS 11.4 voor de iPhone en iPad.

Wat is de oplossing?

De nieuwe iOS update (11.4.1) lost de problemen met WiFi op. Deze update is waarschijnlijk in de tweede week van juli beschikbaar. Installeer de update zodra die beschikbaar is om WiFi op je toestel weer goed te laten werken.

Wat kan ik nu doen?

Er zijn een aantal mogelijkheden. Je kunt wachten op de volgende iOS update (11.4.1) of gebruik maken een tijdelijke oplossing. Er zijn twee tijdelijke oplossingen beschikbaar. Deze oplossingen zijn door ons getest en lossen het WiFi-probleem in de meeste gevallen op.

Tijdelijke oplossingen

We adviseren je de netwerkinstellingen aan te passen. Je kunt dit doen door de instellingen te wijzigen op het toestel. Je kunt ook de locatievoorzieningen aanpassen.

Wijzig je netwerkinstellingen. Ga direct naar stap 7 en volg de instructies.

Wijzig je locatie instellingen. Volg de stappen bij “Locatievoorzieningen in- of uitschakelen”.

Kijk in het overzicht welk type Experia Box (modem) je hebt.