Telefoon instellen

Zorg ervoor dat er een werkende Experia Box (modem) aangesloten is voordat je je vaste telefoon gaat aansluiten. Je kunt dan direct aan de slag met het aansluiten van de apparatuur op het modem. Download de handleiding over hoe je jouw vaste telefoon in 3 snelle stappen aansluit.

Snel installeren bellen

Moet je de Experia Box nog aansluiten, bekijk dan de instructie.

Informatie over de splitter

Door nieuwe technieken in het modem is het gebruik van een splitter niet meer nodig. Was er bij jou in huis al een splitter aangesloten? Je kunt nu je vaste telefoon direct aansluiten op het modem. Er zijn 2 manieren waarop jouw vaste telefoon aangesloten kan zijn; met een PSTN verbinding of een ISDN verbinding. Bekijk hieronder welke instructie bij jouw situatie hoort:

PSTN

Stap 1: Haal de ‘DSL’-kabel uit de grijze ‘DSL’-poort van de Experia Box.

Stap 2: Steek deze DSL kabel (ook wel telefoonkabel genoemd) direct in de grijze ‘DSL’-poort aan de achterkant/onderkant van de Experia Box.

Stap 3: Haal de kabel die van de splitter naar jouw telefoon gaat, uit de splitter en steek deze direct in de groene ‘Phone 1’ poort van de Experia Box.

Stap 4: Het splitterkastje kan verwijderd worden. Gooi de apparatuur niet in de vuilnisbak, maar breng deze naar een afvalverzamelpunt in jouw gemeente.

Stap 5: Herstart de Experia Box door de stekker van de KPN Experia Box uit het stopcontact te halen. Steek de stekker na 30 seconden weer terug in het stopcontact.

ISDN

Let op: Als er geen gebruik wordt gemaakt van een pin- of alarmlijn, kun je het NT1 kastje en huiscentrale (bv. QuattroFox of WebFox) verwijderen.

Stap 1: Haal de stekkers van het NT1 kastje en de huiscentrale uit het stopcontact.

Stap 2: Haal de ‘DSL’-kabel uit de grijze ‘DSL’-poort van de Experia Box.

Stap 3: Bekijk de splitter en haal de ‘DSL’-kabel uit ‘Lijn’. Dit kan een grijze of zwarte kabel zijn die vanuit het ISRA-punt (aansluitpunt) naar de splitter loopt. Steek deze ‘DSL’ kabel direct in de grijze ‘DSL’-poort van de Experia Box.

Stap 4: Verwijder de kabel die uit de huiscentrale naar de Experia Box loopt.

Stap 5: De splitter, het NT1 kastje en de huiscentrale zijn nu ontkoppeld en kunnen worden verwijderd. Gooi de apparatuur niet in de vuilnisbak, maar breng deze naar een afvalverzamelpunt in jouw gemeente. Stap 6: Herstart de Experia Box door de stekker van de Experia Box uit het stopcontact te halen. Steek de stekker na 30 seconden weer terug in het stopcontact.

Handleidingen

Ben je op zoek naar de handleidingen voor vaste en draadloze telefoons, Wireless USB-adapters of Quattrovox, Webvox & ISDN?