Je abonnement bij KPN opzeggen

We vinden het jammer dat je wilt opzeggen, maar we helpen je graag.
Geef hieronder aan welk product je wilt opzeggen, zodat wij alles voor je kunnen regelen.

Veelgestelde vragen over opzeggen

Mobiel
Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 of 2 jaar. Je kunt je mobiel abonnement opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dit geldt ook voor een servicecontract. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden.

TV, Internet en/of Vast Bellen
Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden. Maak je gebruik van een extra dienst zoals KPN Veilig of Duits Pakket? Dit kan je elke maand aan- of uitzetten via MijnKPN.

Opzeggen is gratis wanneer de einddatum van het contract verstreken is. Is de termijn nog niet verstreken, maar wil je toch per direct opzeggen? Dan berekenenwij een afkoopsom voor je. Houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Voor elk nieuw abonnement ga je een contract aan voor onbepaalde tijd met een minimale looptijd van 1 of 2 jaar. Na afloop van deze periode wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd rekening met 1 maand opzegtermijn.

Wil je binnen de contractsperiode je abonnement opzeggen? Dan wordt er een afkoopsom in rekening gebracht. Bij bijvoorbeeld overlijden zijn hier uitzonderingen op.

Overstapservice

Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je de overstapservice wilt gebruiken? Dan zegt je nieuwe aanbieder het abonnement voor Internet bij KPN op. Alle bijbehorende diensten worden automatisch beëindigd. Heb je daarnaast nog andere abonnementen bij KPN bijvoorbeeld Digitenne, E-mail only, Mobiel of Thuisbellen die je wilt beëindigen? Dan moet je die zelf opzeggen.

Nummerbehoud

Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je jouw telefoonnummer wilt behouden? Dan wordt je mobiele of vaste telefoon abonnement bij KPN automatisch opgeheven. We zetten jouw telefoonnummer dan op de afgesproken datum over naar het netwerk van de nieuwe aanbieder.

Als je apparatuur van KPN terug moet sturen, dan staat dit in de bevestiging van de opzegging. Uiterlijk 1 week na de einddatum van het abonnement ontvang je een retourdoos met instructies. Je ontvangt de retourdoos op het aansluitadres, tenzij je een ander adres hebt doorgegeven. De apparatuur kun je gratis terugsturen.

Alle diensten die bij je internetabonnement horen, worden beëindigd. Bijvoorbeeld Televisie, Bellen, e-mailadressen en KPN Veilig.

Digitenne en e-mail kunnen als apart abonnement worden omgezet.

Je kunt de einddatum van je contract vinden in ‘MijnKPN’

  • Log in op MijnKPN en ga voor je mobiel abonnement naar tabblad [Abonnementen]
  • Log in op MijnKPN en ga voor je aansluiting thuis naar het tabblad [Gegevens]

Problemen met inloggen?

Nadat de aansluiting is opgeheven, kan je de KPN e-mailadressen nog 1 maand gebruiken. Het gaat hierbij om de e-mailadressen eindigend op:

@kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl

Wil je alleen de e-mailadressen behouden? Dan moet je niet opzeggen, maar het KPN abonnement wijzigen naar een E-mail only abonnement.

Maak je gebruik van de overstapservice van een andere aanbieder? Dan moet je de overstap daar annuleren. Anders worden de e-mailadressen automatisch opgeheven.

Als je de mobiele abonnementen van KPN op jouw adres opzegt, verlies je alle KPN Compleet voordelen. Zeg je alleen je vaste internetaansluiting op, dan behoud je de KPN Compleet voordelen voor de mobiele abonnementen die je op jouw adres hebt.

Meer informatie over KPN Compleet

De periode na een overlijden is altijd zwaar. Op deze pagina helpen we je verder.

We zijn blij dat je klant bij ons wilt blijven! Neem even telefonisch contact met ons, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.