Maandelijkse factuur KPN Mobiel

Heb je vragen over de reguliere vervolgfactuur die je maandelijks ontvangt? In onze voorbeeldfactuur leggen we je precies uit wat er op je factuur staat.

Bovenaan de factuur vind je jouw adresgegevens. Wil je deze wijzigen? Dit kan in MijnKPN.

Vervolg factuur
Hier vind je de algemene informatie over je factuur terug, zoals je klantnummer, rekeningnummer en factuurdatum.
Vervolg factuur
Vervolg factuur

Onder het kopje 'Samenvatting' zie je de opbouw van het totaalbedrag uitgesplitst:

  • Abonnement: je vaste maandelijkse abonnementskosten
  • Verbruik: eventueel gebruik buiten je bundel
  • Eenmalig: bijvoorbeeld aansluitkosten, roaming bundels en eenmalige kortingen
Vervolg factuur
Onder het kopje 'Abonnement' zie je de onderdelen van jouw abonnement. Korting worden hier apart onder vermeld. De specificaties van de kosten staan op aparte regels. Deze zie je op het tweede blad.
Daaronder zie je de abonnementskosten voor de hele maand staan. De abonnementskosten betaal je altijd voor de kalendermaand waarin je de factuur ontvangt. Op de factuur die je in november ontvangt, betaal je dus ook de abonnementskosten voor november.
Vervolg factuur
Je verbruikskosten betaal je altijd achteraf. Op de factuur van november staan de verbruikskosten van oktober. Als je bij verbruikskosten een bedrag ziet staan, dan betaal je dit omdat het kosten boven of buiten je bundel zijn. Kosten boven je bundel maak je als je gebeld, gesms’t hebt nadat je maandelijkse belminuten, sms’jes op waren. Kosten buiten je bundel zijn bijvoorbeeld het bellen met 0900-nummers of bellen, sms’en en internetten in het buitenland.
Vervolg factuur Vervolg factuur Vervolg factuur

Onderaan de factuur wordt je bundeloverzicht getoond in handige balkjes. Hier zie je totale bundel grootte en hoeveel je van je bundels verbruikt hebt.


In MijnKPN en de MijnKPN app kun je altijd je actuele verbruik bekijken. Ook vind je hier elke maand je factuur. Zo heb je altijd inzicht in je verbruik en kosten.

Vervolg factuur