Eerste factuur KPN Mobiel

Alles uitgelegd over je eerste factuur

Heb je je eerste factuur voor KPN Mobiel ontvangen? In onze voorbeeldfactuur leggen we je precies uit wat er op je factuur staat.

Bovenaan de factuur vind je jouw adresgegevens. Wil je deze wijzigen? Dit kan in MijnKPN.

Hier vind je de algemene informatie over je factuur terug, zoals je klantnummer, rekeningnummer en factuurdatum.
Eerste factuur mobiel
Het totaalbedrag van je factuur is het bedrag dat van je bankrekening wordt afgeschreven. Alle bedragen op de factuur zijn inclusief BTW. Onder het bedrag staat wanneer het bedrag wordt afgeschreven.
Eerste factuur

Onder het kopje 'Samenvatting' zie je de opbouw van het totaalbedrag uitgesplitst:

  • Abonnement: je vaste maandelijkse abonnementskosten
  • Verbruik: eventueel gebruik buiten je bundel
  • Eenmalig: bijvoorbeeld aansluitkosten, roaming bundels en eenmalige kortingen

Op de tweede pagina van je factuur vind je de specificaties van de kosten. Normaal gaat je factuur over één kalendermaand. Op de eerste factuur zie je bij abonnementskosten mogelijk twee keer abonnementskosten staan. Dit zijn de maandelijkse kosten én een gedeelte hiervan, voor het deel van de maand waarin je abonnement is gestart.

Is je abonnement bijvoorbeeld gestart op 8 maart? Dan betaal je op de eerste factuur, die je in april ontvangt, het deel van je abonnementskosten voor de periode van 8 maart tot en met 30 maart. Omdat je niet voor de volledige maand betaalt krijg je ook niet de volledige bundel, maar een evenredig deel.

Daaronder zie je de abonnementskosten voor de hele maand staan. De abonnementskosten betaal je altijd voor de kalendermaand waarin je de factuur ontvangt. Op de factuur die je in april ontvangt, betaal je dus ook de abonnementskosten voor april.

Verbruikskosten

Je verbruikskosten betaal je altijd achteraf. Op de factuur van april staan dus de verbruikskosten van maart. Je ziet hoeveel je verbruikt hebt, wat uit een bundel afkomstig is en wat je daarnaast nog moet betalen.
Extra verbruikskosten heb je bijvoorbeeld als je gebeld, gesms’t hebt nadat je maandelijkse belminuten of sms’jes op waren. Ook voor het bellen met 0900-nummers of bellen, sms’en en internetten in het buitenland kunnen extra kosten berekend worden.

Eenmalige kosten

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement betaal je eenmalig aansluitkosten. Deze vind je terug op je eerste factuur onder eenmalige kosten. Ook je aangeschafte roaming bundels vind je hier terug.
Heb je KPN Compleet? Dan staan onder de eenmalige kosten je gekozen voordeelnummers vermeld.

eerste factuur
Onderaan de factuur wordt je bundeloverzicht getoond. Hier zie je precies hoeveel je van je bundels verbruikt hebt. Hierin zie je hoe groot je bundels waren en hoeveel je hiervan verbruikt hebt. Omdat de eerste maand meestal geen volledige maand is betaal je daarvoor een lager bedrag en krijg je ook niet de volledige bundel, maar een evenredig deel. In MijnKPN en de MijnKPN app kun je altijd je actuele verbruik bekijken. Ook vind je hier elke maand je factuur. Zo heb je altijd inzicht in je verbruik en kosten.
eerste factuur