Factuur begrijpen

Is je factuur hoger dan verwacht of zijn er kosten in rekening gebracht die je niet direct herkent? Op deze pagina helpen we je om de kosten op je factuur te begrijpen.

Begin met je factuur erbij te pakken. In MijnKPN kun je al je facturen gemakkelijk terugvinden. Log in, ga naar ‘Facturen’ en klik naast de factuur die je wil bekijken op ‘Bekijk’.

Bekijk je facturen in MijnKPN

Is je factuur hoger dan verwacht?

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

Het is een eerste factuur

Kijk op je factuur bij 'Eenmalige kosten'.

Bij je factuur voor Internet, TV en Bellen kan het zijn dat eenmalige kosten van apparatuur of activatiekosten in rekening zijn gebracht.

Bij je factuur voor Mobiel kan de eerste factuur hoger zijn omdat in de eerste factuur niet alleen de volle kalendermaand in rekening gebracht wordt, maar ook abonnements- en verbruikskosten van de afgelopen periode. Daarnaast zie je ook de aansluitkosten op je eerste factuur(€ 25,00).

Je kortingsperiode is afgelopen

Kijk op je factuur bij 'Abonnementskosten'.

Het kan zijn dat de korting die je bij het afsluiten van je abonnement hebt gekregen is afgelopen. Bedroeg je kortingsperiode bijvoorbeeld drie maanden? Dan ga je na die drie maanden het normale tarief betalen. Als je KPN toestemming gegeven hebt je e-mails te sturen, heb je hierover bericht ontvangen.

Je abonnement is gewijzigd of je hebt bundels gekocht

Kijk op je factuur bij 'Abonnementskosten'.

Als je een zenderpakket hebt toegevoegd of je abonnement omzet heeft dit gevolgen voor je abonnementskosten. Bij een wijziging in je pakket ontvang je bericht van ons. Op je factuur geven we deze wijzigingen of extra opties duidelijk aan.

Ben je van Alles-in-1 Premium naar Alles-in-1 Standaard of Alles-in-1 Instap gegaan, dan is Bel Onbeperkt Altijd komen te vervallen en betaal je nu belkosten. Je kunt deze weer aanzetten in MijnKPN voor € 16,50 per maand.

Je hebt films gehuurd, servicenummers gebeld of buitenlandkosten gemaakt

Kijk op je factuur bij 'Verbruikskosten'.

On demand films uit de videotheek worden per stuk in rekening gebracht. In de specificatie van je factuur vind je de bijbehorende kosten per film. Servicenummers en sommige buitenlandse telefoonnummers vallen buiten het abonnement en worden los in rekening gebracht. In de specificatie van je factuur staan ook de kosten hiervan. Voor je Mobiel abonnement worden in het buitenland roamingkosten berekend. Ook de kosten voor een Mobiel bundel of een app gekocht via Google Play vind je hier terug.

Let op: Heb je gebruikgemaakt van extra diensten, bijvoorbeeld de Servicemonteur? De kosten hiervan betaal je via je factuur. Deze vind je terug onder 'Eenmalige kosten'.

Chat met ons

Heb je nog vragen? via chat kunnen we je het beste helpen. We zijn iedere dag 24 uur beschikbaar.

Wat staat er op je factuur?

Begrijp je niet goed wat er op je factuur staat, of kun je informatie niet vinden? In de onderstaande video’s en voorbeeldfacturen leggen we je (per onderdeel) uit welke kosten er op je factuur vermeld staan. Klik in de voorbeeldfacturen op de horizontale balken met uitleg om meer te lezen over dat onderdeel van je factuur.

Facturen voor Internet, TV en Bellen

Bekijk de video:

Facturen voor Mobiel

Bekijk de video:

Bekijk de voorbeeldfacturen met uitleg: