Bekijk de uitleg over je eerste factuur. De kosten zijn in 3 soorten opgedeeld:

  • Eenmalige kosten
  • Abonnementskosten
  • Verbruikskosten
Bekijk je factuur in MijnKPN

Uitleg over de kosten op je factuur

De eenmalige kosten zijn de kosten die je één keer betaalt na het activeren van je abonnement. Bijvoorbeeld aansluitkosten, verzendkosten, kosten voor apparatuur en eventuele monteurskosten. Ook eenmalige kortingen worden vermeld bij 'eenmalige kosten'.

  • Eenmalige activatiekosten:de kosten om je pakket aan te zetten. Deze kosten worden ook berekend als je overstapt van het ene naar het andere pakket. Heb je gebruik gemaakt van een actie waarbij de verzend- of de installatiekosten gratis zijn? Dan staat de actie hier vermeld.
  • Eenmalige kosten voor apparatuur: de kosten van de door jou gekochte apparatuur, bijvoorbeeld een draadloze verbindingsset.
  • Eenmalige monteurskosten:onder monteurskosten vallen de kosten voor installatie, hardware en meerwerk. Meerwerk is alles wat buiten de standaardinstallatie door de monteur wordt gedaan. Afhankelijk van de datum van de afspraak met de monteur kunnen de monteurskosten ook op de volgende factuur staan.

Je betaalt de vaste abonnementskosten altijd één maand vooruit. Is je abonnement al begonnen en zijn de diensten geïnstalleerd op het moment dat je de eerste factuur ontvangt? Dan vind je op de eerste factuur van KPN de abonnementskosten voor de afgelopen periode én de abonnementskosten voor de komende maand.Was jouw bestelling onderdeel van een actie, met bijvoorbeeld een tijdelijke korting, dan vind je deze korting terug onder ‘Abonnement’. Heb je extra opties, zoals een zenderpakket, aan je abonnement toegevoegd? Dan vind je de kosten voor de extra optie terug onder ‘Abonnement’.

De verbruikskosten heb je gemaakt in de afgelopen maand. Je betaalt de verbruikskosten altijd achteraf.

  • Onder 'Verbruik' vind je onder andere je gesprekskosten terug. Als een telefoonnummer, in het overzicht van gesprekskosten, eindigt op vijf sterretjes, dan is dit een geheim nummer.
  • Als je een film hebt aangeschaft via Interactieve tv of bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd hebt besteld, dan vind je deze kosten onder 'Verbruik'.
Verbruikskosten eerste factuur

Meer over factuur begrijpen TV, Internet en bellen.