Wat staat er op mijn factuur van KPN? Je kunt jouw facturen bekijken in MijnKPN of de MijnKPN app. Log hiervoor in, en ga je naar 'producten'. Kies je product en klik op 'bekijk alle facturen'.

Naar MijnKPN

Over welke factuur wil je uitleg?

Uitleg maandelijkse factuur Uitleg eerste factuur

Is het bedrag van je factuur anders dan verwacht?

We begrijpen dat dit vervelend voor je is. Bekijk hieronder de meest bekende redenen waardoor het factuurbedrag anders is:

Je eerste factuur kan hoger zijn door:

 • Langere periode Je eerste factuur bevat abonnementskosten voor de periode van de start van je abonnement tot en met de datum dat je de factuur ontvangt. Op deze factuur staan ook de abonnementskosten voor de komende maand.
 • Eenmalige kosten Je eerste factuur bevat de kosten van aansluiting. Als je een monteur besteld hebt, staan de kosten voor een monteur ook op de factuur.
 • Extra apparatuur Als je extra apparatuur hebt besteld, staan de kosten op de factuur. Extra apparatuur is bijvoorbeeld een Wifi versterker of een draadloze aansluiting set.
  De korting op je abonnement is afgelopen. Je betaalt vanaf nu het normale tarief voor je abonnement. Je factuur is daarom hoger dan je gewend bent.

  De kosten van je abonnement kunnen anders zijn als:

  • je het abonnement of pakket hebt gewijzigd. Bijvoorbeeld van Standaard naar Premium
  • je een extra zenderpakket hebt besteld
  • je bepaalde opties of diensten hebt gestopt. Bijvoorbeeld de optie "Bel Onbeperkt altijd"

  Je verbruikskosten kunnen hoger zijn door:

  • Wijziging abonnement Als je je abonnement hebt gewijzigd, verandert het bedrag. Bijvoorbeeld: je hebt je Premium pakket gewijzigd naar een Standaard of Instap pakket. Je 'Bel Onbeperkt Altijd' is nu komen te vervallen. Vanaf nu ga je kosten betalen voor het bellen. Je volgende factuur is dan hoger dan je gewend bent. Je kunt deze weer aanzetten in MijnKPN voor € 16,50 per maand.
  • Films huren Als je Films hebt gehuurd (in de uitleg op je factuur vind je de kosten per film)
  • Servicenummers Als je naar een Servicenummer (0900 nummers) belt, betaal je deze apart. Het bellen naar een Servicenummer valt buiten je abonnement. Dit geldt ook als je Bel Onbeperkt Altijd hebt.
  • Bellen naar het buitenlandAls je naar het buitenland belt, betaal je deze apart. Het bellen naar het buitenland valt buiten je abonnement. Dit geldt ook als je Bel Onbeperkt Altijd hebt.

  Tip: Bel je veel met de vaste telefoon? Dan kan het voordelig zijn om ''BelOnbeperkt Altijd'' aan te zetten. De kosten hiervoor zijn € 16,50 per maand. Ga hiervoor naar MijnKPN.

  Veelgestelde vragen over factuur begrijpen

  Als je facturen in MijnKPN bekijkt, worden deze in een nieuw tabblad geopend. Dit kan een probleem zijn als je browser standaard pop-ups blokkeert. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Google Chrome en Firefox. Lees meer over wat er gebeurt en hoe je dit oplost.

  In welke browser ervaar je problemen?

  In MijnKPN klik je op het factuuroverzicht op 'bekijk' bij een van je facturen. Bovenin de adresbalk verschijnt dan de tekst 'pop-up geblokkeerd'. De tekst 'pop-up geblokkeerd' verdwijnt na enkele seconden. Je kunt de pop-up blokkeerder nu alleen nog herkennen aan een klein icoon in de adresbalk.

  Factuur alsnog bekijken: Klik in het browserscherm op dit icoon - of de eerdere melding 'pop-up geblokkeerd'. Dan krijg je de keus om de geblokkeerde pop-up te bekijken (je factuur) en de optie of je pop-ups wilt blijven blokkeren voor MijnKPN.

  Als je de optie 'Pop-ups van https://mijn.kpn.com altijd toestaan' selecteert, los je dit probleem voor de toekomst ook op.

  In MijnKPN klik je op het factuuroverzicht op 'bekijk' bij een van je facturen. In je browser verschijnt dan een balk onder de adresbalk met de melding dat een pop-up geblokkeerd is.

  Factuur alsnog bekijken: Als je in deze balk aan de rechterkant klikt op de 'options' knop, kun je kiezen om de pop-ups voor mijn.kpn.com toe te staan (eerste optie) of de specifieke factuur te bekijken (onderste optie).

  In MijnKPN kan je je factuur downloaden en printen. Heb je een papieren factuur nodig? Dan kun je deze aanvragen.

  1. Ga naar de inlogpagina van MijnKPN
  2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op login
  3. Klik op optie 'Producten'
  4. Klik vervolgens op 'Overige' en klik op verstuur

  De kosten bedragen €2,50 per factuur. Je ontvangt de papieren factuur dan per post.

  Aan de papieren factuur zijn geen kosten verbonden. Heb je een papieren factuur nodig?

  In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hebben wij besloten om de facturen van Digitenne per e-mail te versturen. De Digitenne factuur bestaat uit vaste bedragen (Digitenne abonnement en eventuele huurtuners en/of FOX Sports Eredivisie). Als je je Digitenne abonnement niet wijzigt zullen de maandelijkse bedragen niet veranderen. Als wij je e-mailadres hebben, ontvang je maandelijks de digitale factuur. Doorgeven of wijzigen kan op meerdere manieren:

  • Via MijnKPN
  • Via onze Klantenservice

  Een kopie van de factuur kun je afdrukken door de factuur die als bijlage per e-mail wordt verzonden te openen en vervolgens op [afdrukken] te klikken.

  Je kunt je abonnement wijzigen in MijnKPN met je KPN ID.

  In MijnKPN is het mogelijk om een specificatie van je factuur te bekijken. Op de specificatie zie je welke telefoonnummers je hebt gebeld. Ga naar de factuur die je wilt bekijken en klik op 'Bekijk'. Onderaan de factuur zie je de specificatie.
  In MijnKPN kan je eenvoudig je rekeningnummer wijzigen. Klik onder 'betaalgegevens' op de knop 'wijzigen' om je rekeningnummer te wijzigen.
  Op je factuur staat in een groen blok 'Totaal'. In dit blok vind je de datum waarop je factuur ongeveer wordt afgeschreven. Let op: dit geldt alleen als je betaalt door een automatische incasso.  TIP! Wil je korting op je abonnementskosten?

  Als je op één adres meerdere producten van KPN afneemt, ontvang je extra voordelen. Hoe meer producten van KPN je combineert, hoe meer extra’s je krijgt.