Online aankopen betalen via je KPN factuur

Betaal je apps, muziek en games via je KPN factuur

Je hebt vanaf nu geen creditcard of iDEAL meer nodig om apps, muziek of games aan te schaffen of in-app aankopen te doen. Je betaalt je apps en andere online aankopen eenvoudig via je factuur van KPN of via je Prepaid tegoed. Deze dienst is beschikbaar voor aankopen in de Google Play-, iTunes en Microsoft store. Er geldt een maximum van:

 • € 50,- per aankoop
 • € 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores (Microsoft, Google en iTunes)

Google Play store

Aankopen in de Google Play Store kun je doen met een Mobiel abonnement van KPN of KPN Prepaid tegoed.

iTunes store

Aankopen in de iTunes Store kun je doen
met een Mobiel abonnement van KPN
of KPN Prepaid tegoed.

Microsoft store

Aankopen in de Microsoft Store kun je doen
met een Mobiel abonnement van KPN
of KPN Prepaid tegoed.

Hoe betaal ik een online aankoop via mijn KPN factuur?

Bij een aankoop in de Google Play-, iTunes en Microsoft store kies je op welke manier je wilt betalen. Als je kiest voor de optie ‘betalen via KPN factuur’ dan komt het aankoopbedrag op de volgende factuur van je mobiele abonnement terecht of wordt het bedrag direct van je Prepaid tegoed afgeschreven. Direct na aankoop ontvang je van de betreffende (app)store een bevestigingsmail op het e-mailadres van je account. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van deze dienst.

De eerste keer dat je wilt betalen via je KPN factuur moet je je registreren voor deze betaaloptie bij de Google Play-, Microsoft- en iTunes store. Bij de eerste (in-app) aankoop in de Google Play Store moet je gebruik maken van je mobiele telefoon en heb je een mobiele verbinding binnen Nederland nodig. Voor een eerste aankoop in de Microsoft- en iTunes Store kun je naast je mobiel ook gebruik maken van een tablet of laptop. Wel moet je je mobiele toestel bij de hand houden vanwege een verificatie SMS.

Als je de aankoop (bijvoorbeeld app of game) downloadt via het mobiele netwerk, gaat het MB-verbruik hiervoor uit je MB-bundel. Heb je geen MB’s meer in je bundel? Dan betaal je het voor jou geldende MB-tarief. Het is ook mogelijk om aankopen te downloaden via Wifi (met uitzondering van de eerste aankoop).

Veelgestelde vragen

Via de Factuur
Aankopen via een van de (app)stores verschijnen automatisch op je volgende factuur van KPN. Je gekochte aankopen vind je op de factuur onder ’Online aankopen’ in MijnKPN. In je verbruiksspecificatie kun je elke aankoop apart terugvinden met de naam van de (app)store, specificatie van de aankoop (naam of transactie kenmerk), aankoopbedrag en aankoopmoment. De ontwikkelaar van de aankoop zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur ‘Over deze factuurregel is door KPN geen btw in rekening gebracht’.

Via MijnKPN

 • Je kunt je aankopen terugvinden in MijnKPN onder 'Overzicht’


Hoe kan ik mijn aankopen zien voor mijn Prepaid?
Je kunt bij Prepaid je aanschaf niet inzien omdat dit direct van je beltegoed wordt afgeschreven. Mocht je niet weten waar je beltegoed is gebleven, kun je via de Klantenservice vragen waaraan je beltegoed besteed is. Wel moet je dan je simkaartnummer of pukcode bij de hand hebben om jezelf te kunnen identificeren. Je kunt geen specificatie opvragen.

Je kunt een verzoek doen om je aankoop (app of game) te annuleren door naar de desbetreffende store te gaan.
Nee, het limiet van € 300,- per kalendermaand geldt voor alle klanten en kun je niet aanpassen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de betaalmogelijkheid niet getoond wordt in de Google Play-, iTunes of Microsoft store:

 • Je wilt een aankoop in een van de (app)stores doen maar hebt een Zakelijk abonnement. Deze dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een Consumenten abonnement.
 • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Het maximum voor betalen via je factuur is als volgt: € 50,- per aankoop en € 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores.
 • De eerste keer heb je verbinding via mobiel internet nodig op het KPN netwerk binnen Nederland voor de Google Play store. Voor de iTunes en Microsoft Store is dit niet nodig. Als de eerste betaling is gelukt kun je daarna ook aankopen doen en downloaden via een Wifi-verbinding.
 • Als je geblokkeerd bent (wegens wanbetaling), dan kun je geen online aankopen doen. Ben je weer actief (omdat je betaald hebt), dan kan je weer online aankopen doen.
 • Je hebt betalen via je factuur uitgeschakeld. Wil je Betalen via je KPN factuur weer inschakelen? Bel dan met de Klantenservice.

  Bekijk nummer

Wil je niet langer je aankopen betalen via je KPN factuur? Bel dan de Klantenservice (24/7 gratis bereikbaar) om 'Betalen via je factuur’ uit te zetten.

Bekijk nummer
Zakelijke klanten kunnen geen aankopen doen met hun KPN abonnement.
 • Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. KPN zorgt voor de afrekening met jou via je factuur of Prepaid tegoed en regelt de betaling aan de verschillende (app)stores. Je persoonlijke gegevens worden door KPN niet gedeeld met de (app)stores.
 • Bij vragen over apps of andere downloads kun je terecht bij de (app)store waar je je aankoop hebt gedaan (Google Play-, iTunes en Microsoft store).