Maandfactuur KPN Mobiel

Bekijk de uitleg over je maandelijkse factuur

De kosten op je factuur zijn in 2 soorten opgedeeld:

  • Abonnementskosten
  • Verbruikskosten

Abonnementskosten

De abonnementskosten betaal je altijd voor de kalendermaand waarin je de factuur ontvangt. Op de factuur die je in oktober ontvangt, betaal je de abonnementskosten voor oktober. Onder het kopje 'Abonnement' zie je de onderdelen van jouw abonnement. De kortingen worden apart vermeld en de specificaties van de kosten staan op het tweede blad.

Toestelkrediet
Heb je een toestelkrediet bij KPN afgesloten dan zie je de maandelijkse aflossing hiervan als 'Toestel per maand' op je factuur. Bij de weergave van het openstaande termijnbedrag wordt er vanuit gegaan dat je alle voorgaande termijnbedragen hebt voldaan. Is dit niet het geval of twijfel je hieraan dan kun je het resterend kredietbedrag opvragen via www.kpn.com/gespreidbetalen

Voorbeeld abonnementskosten

Verbruikskosten

Je verbruikskosten betaal je altijd achteraf. Op de factuur van oktober staan de verbruikskosten van september. Bij verbruikskosten staan de kosten vermeld die boven of buiten je bundel zijn.

  • kosten boven je bundel maak je als je gebeld of gesms’t hebt nadat je maandelijkse belminuten of sms’jes op waren.
  • kosten buiten je bundel zijn bijvoorbeeld het bellen met 0900-nummers of bellen, sms’en en internetten in het buitenland.
Voorbeeld verbruikskosten

Mijn factuur is hoger dan verwacht

Bekijk de mogelijke redenen:

  • Als je door je minuten en sms'jes heen bent, betaal je per minuut en per sms een hoger tarief.
  • Als je MB’s op zijn, word je internetsnelheid verlaagd in Nederland en in Europa. Koop je een Extra bundel omdat je gebruik wilt blijven maken van 4G snelheid? Dan betaal je apart voor deze Extra bundel.

Apps en andere online aankopen kun je eenvoudig kopen via je KPN factuur. Deze aankopen vallen buiten je bundel en betaal je apart voor. Op je factuur vind je de bijbehorende kosten per aangekochte aankoop. Wil je niet langer je online aankopen betalen via je KPN factuur? Bel dan de Klantenservice (24/7 gratis bereikbaar) om `betalen via je factuur’ uit te zetten.

Bekijk nummer
Naar het buitenland of naar Servicenummers (0900 nummers) bellen valt buiten je abonnement , ook als je 'Bel Onbeperkt Altijd' hebt.
Als de kortingsperiode is afgelopen, betaal je het normale tarief voor je abonnement waardoor dit hoger is dan vorige maand. Op de specificaties op je factuur kun je zien of je kortingsperiode is afgelopen.


Meer informatie over factuur begrijpen Mobiel

Lees meer over je factuur van Mobiel


Kom je er niet uit?

Stel je vraag via chat of bel met de klantenservice. Wij zijn 24/7 gratis bereikbaar.

Chat met ons

Wacht op een medewerker

Bel met ons

Tip: Bel met het nummer dat bij ons bekend is. Dan kunnen we je nog sneller en beter helpen.