Maandfactuur KPN Mobiel

Bekijk de uitleg over je maandelijkse factuur

De kosten op je factuur zijn in 2 soorten opgedeeld:

  • Abonnementskosten
  • Verbruikskosten
Bekijk een voorbeeldfactuur

Abonnementskosten

De abonnementskosten betaal je altijd voor de kalendermaand waarin je de factuur ontvangt. Op de factuur die je in oktober ontvangt, betaal je de abonnementskosten voor oktober. Onder het kopje 'Abonnement' zie je de onderdelen van jouw abonnement. De kortingen worden apart vermeld en de specificaties van de kosten staan op het tweede blad.

Toestelkrediet
Heb je een toestelkrediet bij KPN afgesloten dan zie je de maandelijkse aflossing hiervan als 'Toestel per maand' op je factuur. Bij de weergave van het openstaande termijnbedrag wordt er vanuit gegaan dat je alle voorgaande termijnbedragen hebt voldaan. Is dit niet het geval of twijfel je hieraan dan kun je het resterend kredietbedrag opvragen via www.kpn.com/gespreidbetalen

Voorbeeld abonnementskosten

Verbruikskosten

Je verbruikskosten betaal je altijd achteraf. Op de factuur van oktober staan de verbruikskosten van september. Bij verbruikskosten staan de kosten vermeld die boven of buiten je bundel zijn.

  • kosten boven je bundel:
    maak je als je gebeld of gesms’t hebt nadat je maandelijkse belminuten of sms’jes op waren.
  • kosten buiten je bundel:
    zijn bijvoorbeeld het bellen met 0900-nummers of bellen, sms’en en internetten in het buitenland. Heb je deze maand niet naar het buitenland gebeld maar staan er toch kosten voor het bellen naar het buitenland op je factuur? Dit zijn gesprekskosten die worden verrekend vanuit een eerdere periode.
Voorbeeld verbruikskosten

Mijn factuur is hoger dan verwacht

Sorry dat je factuur hoger is dan je had verwacht. Bekijk hieronder de meest bekende redenen waardoor je factuur hoger kan zijn:

  • Als je je belminuten en sms'jes hebt opgemaakt, verandert het bedrag. Je betaalt voor bellen per minuut en per sms dan een hoger tarief.
  • Als je MB’s op zijn, word je internetsnelheid verlaagd in Nederland en in Europa.
Als je een Extra bundel of extra MB’s hebt gekocht, betaal je deze apart. Een extra bundel of extra MB’s valt buiten je abonnement.

Als je online een product of dienst hebt gekocht, dan betaal je deze apart. Deze aankopen vallen buiten je bundel. Op de factuur vind je de kosten van het product of dienst terug. Een voorbeeld van Online aankopen zijn apps, muziek of games uit online winkels zoals Google Play store, iTunes of Microsoft store.

Bekijk nummer
Als je naar het buitenland of naar een Servicenummer (0900 nummers) belt, betaal je deze apart. Het bellen naar het buitenland of naar een Servicenummer valt buiten je abonnement. Dit geldt ook als je Bel Onbeperkt Altijd hebt.
De korting op je abonnement is afgelopen. Je betaalt vanaf nu het normale tarief voor je abonnement. Je volgende factuur is dan hoger dan je gewend bent.
Je kunt op je factuur bij de uitleg zien of je kortingsperiode is afgelopen.

Meer informatie over factuur begrijpen Mobiel

Lees meer over je factuur van Mobiel

Kom je er niet uit?

Bel met de klantenservice. Wij zijn 24/7 gratis bereikbaar.

Bel met ons

Tip: Bel met het nummer dat bij ons bekend is. Dan kunnen we je nog sneller en beter helpen.