Eerste factuur KPN Mobiel

Bekijk de uitleg over je eerste factuur

De kosten op je factuur zijn in 3 soorten opgedeeld:

 • Eenmalige kosten
 • Abonnementskosten
 • Verbruikskosten
Bekijk een voorbeeldfactuur

Eenmalige kosten

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement betaal je eenmalig aansluitkosten. Deze vind je terug op je eerste factuur onder 'Eenmalig'.
Ook de thuiskopieheffing, voor je nieuwe toestel, staat hier vermeld.

Voorbeeld eenmalige kosten

Abonnementskosten

Hier staan de onderdelen van jouw abonnement per periode vermeld. Is je abonnement bijvoorbeeld gestart op 20 oktober? Dan betaal je op de eerste factuur, die je in november ontvangt, het deel van je abonnementskosten van de periode van 20 oktober tot en met 31 oktober. Daaronder staan de abonnementskosten voor de hele maand. De abonnementskosten betaal je altijd voor de kalendermaand waarin je de factuur ontvangt. Op de factuur die je in november ontvangt, betaal je de abonnementskosten voor november. De kortingen en de specificaties van de kosten staan op aparte regels.

Toestelkrediet:
Heb je een toestelkrediet bij KPN afgesloten dan zie je de maandelijkse aflossing hiervan als 'Toestel per maand' op je factuur.
Bij de weergave van het openstaande termijnbedrag wordt er vanuit gegaan dat je alle voorgaande termijnbedragen hebt voldaan. Is dit niet het geval of twijfel je hieraan dan kun je het resterend kredietbedrag opvragen via www.kpn.com/gespreidbetalen

Voorbeeld abonnementskosten

Verbruikskosten

 • Verbruikskosten
  Je verbruikskosten betaal je altijd achteraf. Op de factuur van november staan de verbruikskosten van oktober. Je ziet hoeveel je verbruikt hebt, wat uit een bundel afkomstig is en wat je daarnaast nog moet betalen.
 • Extra verbruikskosten
  Extra verbruikskosten heb je bijvoorbeeld als je gebeld of gesms’t hebt nadat je maandelijkse belminuten of sms’jes op waren. Ook voor het bellen met 0900-nummers of bellen, sms’en en internetten in het buitenland kunnen extra kosten berekend worden.
  Voorbeeld verbruikskosten

  Meer informatie over factuur begrijpen Mobiel.


  Kom je er niet uit?

  Bel onze klantenservice. Wij zijn 24/7 gratis bereikbaar.

  Bel met ons

  Tip: Bel met het nummer dat bij ons bekend is. Dan kunnen we je nog sneller en beter helpen.