Factuur uitleg Mobiel

Wat staat er op mijn factuur van KPN?

Over welke factuur wil je uitleg?

Factuur inzien

Je kunt jouw facturen bekijken in MijnKPN of de MijnKPN app.
Log hiervoor in, ga naar 'facturen' en klik naast de factuur op 'bekijk'.

Is het bedrag van je factuur anders dan verwacht?

We begrijpen dat dit vervelend voor je is. Bekijk hieronder de meest bekende redenen waardoor het factuurbedrag anders is:

Je eerste factuur kan hoger zijn door:

 • Langere factuurperiode
  Je eerste factuur bevat abonnementskosten voor de periode van de start van je abonnement tot en met de datum dat je de factuur ontvangt. Op deze factuur staan ook de abonnementskosten voor de komende maand.
 • Eenmalige kosten
  Je eerste factuur bevat de kosten van de aansluiting en mogelijk ook van de thuiskopieheffing.

  De kosten van je abonnement kunnen anders zijn als:

  • je het abonnement of de bundel hebt gewijzigd. Bijvoorbeeld van ‘Vooral internet’ naar Standaard
  • je een extra optie of dienst hebt besteld. Een extra optie is bijvoorbeeld ‘Spotify’


   Je verbruikskosten kunnen hoger zijn door:

   • Wijziging abonnement:
    Als je je abonnement hebt gewijzigd, verandert het bedrag. Bijvoorbeeld: je hebt meer gebeld of gesms’t dan de hoogte van je bundel. Je kosten van wat je hebt verbruikt, zijn dan hoger.
   • Buitenlandkosten:
    Als je naar een land belt buiten Europa, betaal je deze kosten apart. Het bellen naar landen buiten Europa valt buiten je abonnement. Dit zijn de buitenlandkosten (roaming).
   • Gebruik van betaalde SMS diensten:
    Als je gebruik maakt van betaalde sms diensten, dan betaal je deze apart. Het gebruik van sms diensten valt buiten je abonnement. Een voorbeeld van een betaalde sms dienst is als je bij de The Voice of Holland op je favoriete zanger stemt via een sms bericht.
   • Bellen naar betaalde service nummers (090x, 084 nummers):
    Als je naar een Servicenummer (0900x, 084 nummers) belt, betaal je deze apart. Het bellen naar een Servicenummer valt buiten je abonnement. Je kunt op je factuur bij de uitleg zien naar welke Servicenummers je hebt gebeld..
   • Aanschaf extra bundels:
    Als je een extra bundel voor je mobiele telefoon hebt gekocht, betaal je deze apart. Een extra bundel valt buiten je abonnement. Een voorbeeld is een ‘Mobiel buitenland bundel’.
   • Kosten online aankopen via je KPN factuur:
    Als je online een product of dienst hebt gekocht, dan betaal je deze apart. Een voorbeeld van Online aankopen zijn apps, muziek of games uit online winkels zoals Google Play store, iTunes of Microsoft store.   Vragen die je misschien nog hebt


   In welke browser ervaar je problemen?

   In MijnKPN klik je op het factuuroverzicht op 'bekijk' bij een van je facturen. Bovenin de adresbalk verschijnt dan de tekst 'pop-up geblokkeerd'. De tekst 'pop-up geblokkeerd verdwijnt na enkele seconden. Je kunt de pop-up blokkeerder nu alleen nog herkennen aan een klein icoon in de adresbalk.

   Factuur alsnog bekijken: Klik in je browser scherm op dit icoon - of de eerdere melding 'pop-up geblokkeerd'.

   Dan krijg je de keus om de geblokkeerde pop-up te bekijken (je factuur) en of je pop-ups wilt blijven blokkeren voor MijnKPN.
   Als je de optie selecteert 'Pop-ups van https://mijn.kpn.com altijd toestaan', los je dit probleem voor de toekomst ook op.

   In MijnKPN klik je op het factuuroverzicht op 'bekijk' bij een van je facturen. In je browser verschijnt dan een balk onder de adresbalk met de melding dat een pop-up geblokkeerd is.

   Factuur alsnog bekijken:

   Als je in deze balk aan de rechterkant klikt op de 'options' knop, kun je kiezen om de pop-ups voor mijn.kpn.com toe te staan (eerste optie) of de specifieke factuur te bekijken (onderste optie).

   Mobiel

   Factuur per post:
   Als je je factuur op papier via de post thuis wilt krijgen dan kan je hiervoor bellen met de klantenservice (1200). De kosten voor een papieren factuur zijn € 1,95 per factuur.

   Factuur per e-mail:
   Je kan er ook voor kiezen je factuur per e-mail te ontvangen. Ook hiervoor kan je bellen met de klantenservice (1200).

   Kopie factuur:
   Voor een kopie factuur kan je ook terecht op MijnKPN. Hier kan je de al gemaakte facturen inzien, printen en downloaden. Wil je deze op papier thuisgestuurd krijgen, dan kan je bellen met de klantenservice.

   Bij een Mobiel abonnement van KPN kan je zelf een maandbedrag kiezen voor je toestel.

   Als je (een gedeelte van) je toestel gespreid betaalt, vervallen deze maandelijkse kosten nadat het toestel is afbetaald.
   Afhankelijk van het abonnement duurt dit 1 of 2 jaar. Na deze periode betaal je dus alleen nog de kosten voor het abonnement (min/sms, MB’s, etc.).
   Het maakt niet uit of je je toestel in 1 keer of gespreid betaalt. Je betaalt altijd evenveel voor je toestel.

   Je kan alleen bij het afsluiten van een nieuw abonnement of bij een verlenging er voor kiezen het toestel gespreid te betalen.

   In MijnKPN is het mogelijk om een specificatie van je factuur te bekijken. Op de specificatie zie je welke telefoonnummers je hebt gebeld en wat je verbruik is geweest. Ga naar de factuur die je wilt bekijken en klik op 'Bekijk'. Onderaan de factuur zie je de specificatie.
   • In MijnKPN kan je eenvoudig je verbruik bekijken. Log in met MijnKPN om je actuele verbruik in te zien.
   • Je kunt ook saldo sms'en naar 1266 om je data-, bel- en smsverbruik op te vragen. Je ontvangt dan een SMS met daarin je verbruik gegevens.
   • Bel (gratis) naar 1244. Je bundelverbruik en resterende tegoed wordt dan opgelezen.

   Tip!

   • Let op: dataverbruik-gegevens worden 's nachts bijgewerkt. Je verbruik over de huidige dag is op moment van opvragen nog niet meegerekend.  
   • Heb je je abonnement onlangs gewijzigd? Dan kun je je verbruik pas weer zien na het ontvangen van je volgende factuur.
   In MijnKPN onder 'Mijn abonnement' zie je de einddatum van je contract. 3 maanden voordat je abonnement afloopt, kun je verlengen. Als je kunt verlengen, zie je hier een blauwe verlengknop.
   In MijnKPN kan je eenvoudig je rekeningnummer wijzigen. Klik onder 'betaalgegevens' op de knop 'wijzigen' om je rekenignummer te wijzigen.
   Op je factuur staat in een groen blok 'Totaal'. In dit blok vind je de datum waarop je factuur ongeveer wordt afgeschreven. Let op: dit geldt alleen als je betaalt door een automatische incasso.


   TIP! Wil je korting op je abonnementskosten?

   Als je op één adres meerdere producten van KPN afneemt, ontvang je extra voordelen. Hoe meer producten van KPN je combineert, hoe meer extra’s je krijgt.   Kom je er niet uit?

   Bel met onze klantenservice. Wij zijn 24/7 gratis bereikbaar.

   Bel met ons

   Tip: Bel ons met het nummer dat bij KPN bekend is. Dan kunnen we je nog sneller en beter helpen.