Snel en gemakkelijk zelf je SIM-kaart activeren

Prepaid kaart activeren

Plaats de nieuwe SIM-kaart in je mobiele telefoon. Zet je toestel aan en vul de standaard (0000) pincode van je SIM-kaart in om deze te ontgrendelen. Bel of SMS naar een willekeurig telefoonnummer. Je nieuwe SIM-kaart wordt automatisch geactiveerd.

SIM-kaart voor abonnement activeren

Activeer eenvoudig je nieuwe SIM-kaart aan de hand van je mobiele nummer en je SIM-kaartnummer. Het SIM-kaartnummer vind je op de achterkant van je nieuwe SIM-kaart. Start na activatie je telefoon opnieuw op. Zet je toestel aan en vul de standaard (0000) pincode van je SIM-kaart in om deze te ontgrendelen. Het kan enige tijd duren voordat je nieuwe SIM-kaart werkt.

Activeer je SIM-kaart
SIM-kaart activeren

Nieuwe SIM-kaart in gebruik nemen

Kopieer eerst je contacten naar je mobiele toestel, of sla deze op in een online account (zoals je Google of Samsung account). Kijk in de handleiding van je toestel hoe je dit kunt doen. Op kpn.com/toestelhulp vind je digitale handleidingen van de meeste mobiele toestellen.

Vul je mobiele nummer en het nummer van je nieuwe SIM-kaart in onder Activeer je SIM-kaart. Het SIM-kaartnummer vind je op de achterkant van je nieuwe SIM-kaart. Op de afbeelding is het SIM-kaartnummer rood omcirkeld.

Klik op activeren. Je ziet de bevestiging in je scherm. Na activatie van je nieuwe SIM-kaart werkt je oude SIM-kaart niet meer.

Druk het gewenste formaat SIM-kaart voorzichtig uit en plaats deze in je mobiele toestel of apparaat.

  1. Normale SIM-kaart (Mini)
  2. Micro SIM-kaart
  3. Nano SIM-kaart

Let op! Controleer het benodigde formaat in de handleiding van je mobiele toestel of apparaat. Op kpn.com/toestelhulp vind je digitale handleidingen van de meeste mobiele toestellen.

Zet je toestel of apparaat aan. De standaardpincode van de nieuwe SIM-kaart is: 0000. Wij adviseren je deze pincode aan te passen naar een persoonlijke pincode. Kijk in de handleiding van je toestel of apparaat hoe je dit kunt doen.

Let op! Als je jouw gegevens hebt ingevuld, duurt het gemiddeld 15 tot 30 minuten voordat je SIM-kaart werkt. Je toestel of apparaat vindt het netwerk niet automatisch. Wij adviseren je om deze regelmatig uit en aan te zetten, totdat het netwerk is gevonden.

Als je toestel of apparaat met de nieuwe SIM-kaart na 4 uur en een aantal keer uit- en aanzetten nog steeds niet werkt, dan adviseren we je contact op te nemen met onze klantenservice via 0800 0105.

Contactloos gemak

Bij alle nieuwe abonnementen van KPN ontvang je standaard een NFC SIM-kaart. Deze SIM-kaart maakt het mogelijk om in de toekomst gebruik te maken van handige en veilige toepassingen zoals contactloos betalen of inchecken in het openbaar vervoer.