Bescherming tegen onverwachte internetkosten

Gebruik in het buitenland

Zonder zorgen internetten in het buitenland? Met onderstaande (veiligheids)maatregelen ga je goed voorbereid op weg. 

Kies voor een Internetbundel in het buitenland

Met de verschillende dag-, week- en maandbundels voor zowel binnen als buiten de EU internet je 50 tot 80% goedkoper in het buitenland. De bundels zijn gemakkelijk aan te zetten. Bovendien zit je nergens aan vast. 

Bescherming internet buitenland

Heb je een bundel gekocht? Je ontvangt automatisch een bericht als je 50%, 75% en 100% hebt verbruikt. Bij 100% verbruik treedt de bescherming internet buitenland in werking en wordt je internet automatisch geblokkeerd. Wil je verder internetten? Zet dan een nieuwe bundel aan via SMS of de MijnKPN app.

Bescherming internetkosten buitenland

Wanneer je data gebruikt zonder internetbundels en de grens van € 60,50 (incl. btw) bereikt, dan is je internet vanaf dat moment geblokkeerd. Je krijgt zowel bij 80% als bij 100% verbruik een sms. Je kunt aangeven dat je het gebruik van internet of e-mail tegen normaal tarief wilt voortzetten door hierop een antwoord-sms met ‘JA’ naar 1330 terug te sturen. 

Tips voor internetten in het buitenland

  • Neem een buitenlandbundel om voordelig te internetten. Je bent automatisch beschermd tegen kosten buiten deze bundel.
  • Zet automatisch gegevens synchronisatie uit (denk aan mail, whatsapp, facebook etc.).
  • Wil je geen gebruik maken van mobiel internet in het buitenland, laat dan (data)roaming uitstaan in je instellingen.

Veelgestelde vragen

Ja zeker, de bescherming is bedoeld om hoge kosten te voorkomen zodra je internetbundel voor in het buitenland op  is. Pas dan gaat de blokkade in werking. De internetbundel werkt dus gewoon.


Roaming in je toestel is een instelling op je toestel zelf. De Bescherming internet buitenland voor mobiel internet in het buitenland is een instelling op je mobiele abonnement en staat hier los van. Om mobiel te kunnen internetten in het buitenland moet je er daarom wel altijd voor zorgen dat de ‘roaming’ in je toestel ingeschakeld is.