Toestelkosten bij een mobiel abonnement

Combinatie abonnement

KPN en andere Nederlandse telecom aanbieders, hebben in het verleden combinatie abonnementen verkocht, waarbij een mobiel abonnement en een toestel gecombineerd werden aangeboden. De Hoge Raad heeft bepaald dat deze combinaties onder specifieke omstandigheden als kredietverlening worden gezien. Hierdoor gelden specifieke wettelijke regels. De telecomsector bevindt zich momenteel in een overgangsfase. Alle nieuwe abonnementen voldoen aan de specifieke wettelijke regels. 

Tegemoetkoming

Er is de afgelopen tijd diverse malen media-aandacht voor het mogelijk rekenen van rente bij verkoop van toestellen geweest. Omdat abonnementen nooit zijn opgezet als krediet is het niet logisch om het huidige aanbod op die manier te beoordelen. Toch wil KPN haar klanten hierin tegemoetkomen. Een dergelijke beoordeling is echter van een groot aantal factoren afhankelijk. Mocht je, als klant van KPN, vermoeden dat in jouw geval onterecht rente in rekening is gebracht, dan kun je dat door middel van het onderstaande formulier aangeven. Wij zullen je informatie vervolgens beoordelen en, indien er inderdaad onterecht hogere kosten in rekening zijn gebracht deze terugbetalen.

Goed om te weten

Dit formulier is alleen om klanten tegemoet te komen voor een eventueel te veel berekende rente tijdens de afgesloten contractsperiode van het abonnement. Vul per afgesloten contract de gevraagde gegevens in.

Aan de informatie op deze pagina en het aangeboden formulier kunnen geen rechten worden ontleend.