Smartphone kiezen, waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? De keuze is reuze. Welke smartphone past het beste bij jou? Wij helpen je kiezen.
Op deze pagina hebben we een top 3 van de crème de la crème onder smartphones voor je samengesteld. Maar natuurlijk zijn er ook tal van topmiddenklassers voor een vriendelijke prijskaartje.
Onderaan vertellen we je waar op moet letten bij het kiezen van een telefoon die past bij jouw gebruik.

Alle smartphones1. NIEUW! Samsung Galaxy S9 en S9+

De Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn dé Samsung smartphones van 2018. Deze new kids on the smartphone block hebben een upgrade gekregen ten opzichte van hun voorgangers, de Galaxy S8 en S8+. Zo hebben de Galaxy S9 en S9+ nóg dunnere randen, oneindig veel scherm en een camera die ieders verbeelding te boven gaat. Door het variabele diafragma reageert de revolutionaire camera als een menselijk oog. Daardoor kun jij in alle lichtomstandigheden waanzinnige foto’s maken, zowel overdag als ’s nachts!

Ook leuk: je kunt Super Slow-motion video's opnemen met beelden van maar liefst 960 frames per seconde in Full HD kwaliteit. De Galaxy S9+ is opgetuigd met een extra camera aan de achterkant. Daardoor maakt hij foto's met waanzinnige scherptediepte effecten.

Bekijk toestel2. Apple iPhone X

Het oneindige beeldscherm van de iPhone X is gemaakt van het hypermoderne Organic Light Emitting Diode (OLED). Deze techniek zagen we eerder bij Samsung smartphones, zoals de Galaxy S8 en S8+. Nu is ook Apple 'om'. Een groot voordeel van OLED is dat er geen achtergrondverlichting nodig is om goed te werken. Dit is beter voor de batterij. Daarnaast zorgt OLED voor een diepere kleurweergave, vooral van de zwarte tinten. Zo kun jij op de nieuwe iPhone X langer en intenser genieten van al jouw favoriete films, video's en games. Je favoriete Netflix serie wordt nu nog een stuk spannender.

Bekijk toestel


3. Sony Xperia XZ2

De Sony Xperia XZ2 en heeft een volledig nieuw design gekregen. De schermranden zijn smaller, waardoor het toestel handzamer en slanker is dan zijn voorganger, de Sony Xperia XZ1. Daarbij heeft het toestel duurzaam Gorilla Glass aan voor- en achterzijde. Ook heeft 'ie een Full HD+ HDR beeldscherm en is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. Hij zit nu precies op de plek waar je wijsvinger van nature op je toestel rust. De vernieuwde sensor is ‘Always On’: je toestel ontgrendelt direct als je vinger op de sensor komt.

Met de nieuwe Xperia XZ2 maak je de beste video’s. Beide modellen hebben een 19-megapixelcamera met een functie voor Super slowmotion video. Bovendien is het de eerste 4K HDR video-camera ter wereld! Daarmee maak je de meest haarscherpe en kleurrijke video’s in de hoogste kwaliteit.

Bekijk toestel

Andere top smartphones om uit te kiezenApple

iPhone 8


iPhone 8


Samsung

Samsung A8


Galaxy A8


Samsung

Samsung Note8


Note8

Smartphone kiezen, waar moet je op letten?


schermgrootte

Schermgrootte

Ben je helemaal into spelletjes spelen op je telefoon? Kijk je graag video's en films onderweg? Of gebruik jij je telefoon alsof het een latop is en doe je er daadwerkelijk álles op? Kies dan voor een Infinity Display. Smartphones met zo'n oneindig groot scherm zijn bijvoorbeeld de Apple iPhone X en de Samsung Galaxy S9. Hiermee heb jij de ultieme kijkervaring. Bedien je je grote smartphone graag met een pennetje in plaats van met je vinger? Ga dan voor de Galaxy Note8 met de superhandige en slimme handige S-Pen.

Wil je liever een compacter scherm van dezelfde topkwaliteit? Kies dan voor de Apple iPhone 8, de Sony Xperia XZ2 of de Nokia 7 Plus.

camera

Camera

Bij het kiezen van een smartphone ligt een grote focus op de camera. Ga je voor een smartphonecamera met unieke mogelijkheden zoals super slowmotion video en foto's met professionele scherptediepte-effecten? Of is een simpele camera voor jou voldoende? De meest hypergevanceerde smartphonecamera van dit moment die die van de Huawei P20 P20. Deze driedubbele camera aan de achterkant en de selfiecamera met lenzen van fotografiemerk Leica hebben het hoogste aantal megapixels in een smartphone ooit. De camera wordt ondersteund door Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. Hiermee maak jij de meest verbluffende foto's en video's.


iOS vs. Android

Android vs. iOS

De grote rivaal van Google’s nieuwe Android Oreo is Apple’s iOS, het besturingssysteem voor de iPhone. De twee besturingssystemen lijken veel op elkaar, maar toch zijn er een paar noemenswaardige verschillen. Zo kun je bij Android je startscherm en het uiterlijk van het besturingssysteem naar je eigen smaak aanpassen. iOS is daarentegen weer een stukje zuiniger voor de batterij van je telefoon. Beide besturingssystemen zijn goed, compleet en bieden een enorm app-aanbod. De keuze voor een besturingssysteem hangt daarom vooral van je eigen voorkeuren af.

opslagruimte

Opslagruimte

Voordat je je smartphone kiest, is het handig om te kijken hoeveel opslagruimte jij nodig hebt.

Maak je veel foto's en video's? En laat je die het liefste allemaal lekker op de smartphone staan? Dan kun je behoorlijk goed vooruit met een smarthhone van 64 GB. Wil je je de komende jaren niet druk maken over foto's en video's overzetten op je computer? Ga dan voor 256 GB opslaggeheugen. Vind je het prima om je foto's en video's in iCloud, OneDrive of Google Drive op te slaan? Dan kun je ook voor 32 GB gaan.

Andere topmerken bij KPN