KlasseContact laat kinderen meedoen in de klas.

Langdurig zieke kinderen kunnen niet altijd op school zijn. KlasseContact brengt deze kinderen al 8 jaar in contact met hun klas.

    
    
  
  
    
    
      
    
    
  

Het verhaal van...

Jelle en Margot

Dinand

Dinand, 11 jaar, kan door zijn ziekte vaak niet naar school. KlasseContact verbindt hem met zijn klas. Mede hierdoor kan hij volgend schooljaar van Speciaal Basis Onderwijs naar een reguliere Havo. Ook daar zal hij met behulp van KlasseContact zijn lessen kunnen volgen.

Een hele week op school zijn, is voor mij te vermoeiend. KlasseContact is gelukkig een mooie oplossing.

Timo en Lisa

Ireen Wüst

Sinds 2015 is Ireen Wüst ambassadeur van het KPN Mooiste Contact Fonds. Zij zet zich vooral in voor het project KlasseContact. Onlangs bezocht zij Dinand en zijn klas om hem te feliciteren met zijn prestatie.

Dat vind ik het mooiste van mijn ambassadeurschap, omdat je echt in contact komt met de kinderen. Maar het kan soms ook best heftig zijn.

KlasseContact is één van de initiatieven van het KPN Mooiste Contact Fonds. Sociaal contact is niet voor iedereen even vanzelfsprekend Het KPN Mooiste Contact Fonds probeert daar iets aan te doen door kwetsbare groepen te verbinden met de wereld om hen heen.

KlasseContact is een project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds en verbindt langdurig zieke kinderen met hun klas. Meer weten over KlasseContact en wat het betekent voor kinderen, ouders en docenten? We vertellen graag hoe Klassecontact precies werkt, wie ervoor in aanmerking komt en hoe een aanvraag wordt gedaan.